Diari digital d'Andorra Bondia

Torra posa en dubte “la independència judicial” en el recurs per les retallades


Escrit per: 
J. R. / Foto: M. C.

La Plataforma Sindical de Funcionaris encara no ha tingut temps de fer una valoració aprofundida de la sentència de la Batllia que rebutja el recurs que va interposar contra la Llei de contenció de la despesa en matèria de personal.

I és que els representants sindicals van rebre la resolució judicial dilluns “a última hora de la tarda”, segons van explicar ahir, i es trobaven que ahir al matí ja havia estat publicada per un mitjà de comunicació escrit del país.
El portaveu de la Plataforma, Joan Torra, recordava que l’aute de la batlle Cristina Bea es feia públic a les portes de la celebració del Primer de Maig i denunciava que algun lobby “ha volgut córrer perquè la notícia sortís publicada aquest Primer de Maig a les primeres planes dels diaris en el sentit que no hi ha hagut vulneració dels drets sindicals de la funció pública’”. En aquesta mateixa línia, Torra va opinar que el fet d’haver tret la resolució en una data tan important com és el Dia del treballador per als treballadors es pot considerar “tot un insult contra els sindicats andorrans”, ja que, segons va dir, el poder judicial “podia haver tardat un parell de dies més per no fer-ho el dia
1 de maig”.
Torra va indicar que la Plataforma ja esperava una resposta negativa de la Batllia al recurs i que seguiran el camí judicial previst fins a arribar al Tribunal Constitucional (TC). Tot i així, el representant sindical es va mostrar contundent en posar en dubte “la independència judicial en aquest cas”, perquè “la batlle no surt del que ha dit el Govern”. “Nosaltres hem intentat no parlar de la llei de les retallades en cap moment, sinó que intentàvem demostrar que s’havien vulnerat uns drets sindicals, i com hem vist només s’han centrat en la llei”, va assenyalar.
El recurs interposat per la Plataforma Sindical a la Batllia incidia en el fet que no s’havia complert la Llei de funció pública perquè no s’havia reunit la comissió consultiva per portar a terme l’elaboració de la llei de les retallades i fer un informe previ. Per això, l’escrit del recurs defensava que no s’havien respectat els drets sindicals dels funcionaris, però la Batllia no ha entrat a analitzar aquest punt i determina que la via utilitzada per recórrer no és l’adient.
Els sindicats de l’administració mantindran la seva argumentació, ara davant del Tribunal Superior de Justícia, tot i que són conscients que serà finalment el TC el que dirimirà si han estat vulnerats els drets dels funcionaris.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte