Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS, Rosa Gili.
La consellera general del PS, Rosa Gili.

Torres apel·la a la confidencialitat per no donar informació d’Avatel


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Igual que ja va passar la legislatura passada amb demandes d’informació relatives a la Societat de Drets d’Autor i Drets Veïns (Sdadv), a l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) o en relació amb comptes de la intervinguda BPA, l’executiu s’ha tornat a excusar dient que la informació sol·licitada “afecta dades estratègiques i confidencials” per evitar respondre a una demanda d’informació d’un conseller general. 
En aquesta ocasió, ha estat la parlamentària del Partit Socialdemòcrata Rosa Gili qui ha vist com el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, apel·lava a aquesta “confidencialitat” per no lliurar-li una còpia del pla de negoci i de tota la documentació relacionada amb la qual Andorra Telecom va prendre la decisió d’adquirir el 37% de les accions d’Avatel Telecom. Això sí, i igual com en anteriors respostes de l’executiu, Torres convida Gili a personar-se a les oficines d’Andorra Telecom on podrà consultar una Anàlisi tecnològica d’Avatel& Wikiker Telecom SL i un Informe sobre valoració financera d’Avatel& Wikiker SL.
Gili va expressar el seu enuig amb la resposta de Torres a través de les xarxes socials i va recordar que la Constitució atorga als consellers generals competències de control a l’executiu. En aquest sentit, la parlamentària del PS apel·la directament a Demòcrates, a qui demana on és la transparència de la qual tant parlen i el respecte a la Carta Magna.

torres
apel·la
confidencialitat
informació
d'Avatel

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Bon dia, El tema de confidencialitat per tema estratègics és la manera legal dels polítics per amagar les coses. Si tenim dubtes sobre una operació que efectua el govern o una parapublica, perquè no podem demanar explicacions? Dins aquest cas, perquè no podem saver si s ha barrejat interessos privats i interessos de la parapublica dins l operació de compra de Avatel? Aquesta protecció per tema estratègic no hauria d existir si volem una transparència de la vida pública. Els dines que pot gastar l estat o una parapublica que te monopoli són del poble, no dels polítics.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte