Diari digital d'Andorra Bondia
L’edifici no s’acabarà abans de finals de l’any vinent.
L’edifici no s’acabarà abans de finals de l’any vinent.

Torres assegura que la nova Seu de la Justícia costarà menys del previst


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El Govern ha optat per ampliar el contracte a l’UTE encarregada de l’obra de l’edifici de la nova Seu de la Justícia, en lloc d’adjudicar la segona fase.  L’objectiu és no incrementar la despesa i si es pot, reduir costos. Segons va explicar el ministre d’Ordenament Territorial, amb l’ampliació del contracte s’estalvien diners. “Si traiem a licitació la segona fase, evidentment tal com s’han apujat els preus de la construcció, es dispararia molt més”, va dir el ministre Jordi Torres, que va assegurar que l’obra, que es preveu que estigui acabada a finals de l’any vinent, “costarà una mica per sota dels 21 milions i escaig que es van estimar en un primer moment”. 
Així, la setmana passada, sortia per edicte al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, una ampliació del contracte per un valor de més de 800.000 euros i s’espera que al gener o febrer en surti un altre d’una nova ampliació de contracte per un import superior a aquest. Aquestes partides no suposen en cap cas un cost afegit al pressupost marcat, sinó que formen part d’aquells més de 21 milions d’euros que es va dir que costaria el nou edifici. “En definitiva és com avançar els diners”, va aclarir Torres. 
El ministre d’Ordenament Territorial va explicar que s’ha fet així perquè aquest any “ens quedava una partida d’aquests 800.000 euros per poder adjudicar a l’empresa contractada i aquest és un import d’un 4,5% de l’obra”, va manifestar, ja que per llei el Govern pot ampliar el contracte fins a un 20%.
Tot i l’avançament en el pagament o en l’ampliació del contracte, no es preveu que l’obra s’acabi abans. Tal com es va dir està calculat que l’edifici pugui estar enllestit a finals de l’any que ve, quan el Consell Superior de la Justícia també té la intenció de fer el trasllat de tot el material de la Batllia al nou edifici i condicionar-lo amb el nou mobiliari. Aquestes accions tindran un cost estimat d’un milió d’euros més, segons va avançar el president del CSJ. 

torres
assegura
Seu de la Justícia
costarà
menys
previst

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte