Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers del PS i LdA hauran de fer la roda de premsa a la porta del Comú.
Els consellers del PS i LdA hauran de fer la roda de premsa a la porta del Comú.

Torres denega a l’oposició fer una roda de premsa a Casa Comuna


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Els grups de l’oposició al Comú d’Encamp han denunciat que l’equip demòcrata els ha denegat la utilització de les instal·lacions de la Casa Comuna per a celebrar-hi una roda de premsa conjunta. L’argument que ha donat el cònsol major, Jordi Torres, per no cedir cap espai ha estat que se’n faria un ús polític. Finalment, la compareixença, que estava prevista per a avui, s’haurà de fer a la porta de l’edifici comunal.
El conseller socialdemòcrata a la corporació encampadana Joan Sans va explicar que el PS+I i LdA+I van presentar una sol·licitud per escrit al departament de Comunicació per fer una compareixença conjunta a la sala de premsa del Comú. En aquesta comunicació es demanava que, en el cas que no fos possible disposar d’aquest espai, se’n facilités algun altre. La resposta a la petició la va donar el mateix cònsol major de paraula. La minoria es va adreçar després per escrit a secretaria general i va demanar una resposta també escrita tenint en compte que era la via per la qual havia presentat la sol·licitud. Veient que no hi havia cap resposta, ahir a la tarda es va contactar secretaria general, que va confirmar que no rebrien cap comunicació per escrit.
Sans considera que aquesta decisió de la majoria és un menyspreu vers l’oposició. En aquest sentit va remarcar que el fet que només tingui dret a utilitzar les instal·lacions comunals l’equip de govern és “el límit de l’autoritarisme”. Així, va denunciar que el cònsol major “pensa que el seu despatx ubicat a la cinquena planta arriba fins a la setena i fins a baix als aparcaments”. A més, va indicar que ells també són consellers comunals i que la situació que s’ha viscut només la sap definir com “un insult molt greu cap a la institució”.
També el conseller de LdA+I, Jordi Troguet, troba “vergonyós” que la majoria hagi denegat la utilització d’una sala del Comú. A més, va exposar que ja es va començar el mandat amb una discriminació amb el sou. Una situació que ara torna, perque hi ha “enfrontament” i “no vol que diguem que no estem d’acord amb una cosa que ha fet malament”. Així, va apuntar que Torres el que no vol és que parlin de l’adjudicació directa a Intueri Consulting per redactar el pla director per a la dinamització econòmica de la parròquia, ja que “s’ha saltat la llei”. Troguet va remarcar que la “Casa Comuna no és del cònsol, sinó dels consellers i del poble”, i considera que la denegació de la sala és una “manca de respecte”. Al mateix temps, va recordar que com a representants del poble tenen l’obligació de fer un seguiment dels temes que afecten el Comú i va insistir que els quatre membres de l’oposició representen més del 50% de la població.
Des de la majoria es va enviar ahir al vespre un comunicat en què es defensava que la petició de l’oposició no es correspon amb l’ús que tradicionalment s’ha donat a l’espai sol·licitat, reservat per acollir actes i presentacions “de perfil i contingut institucionals”, mentre que “l’acció plantejada està directament vinculada a la política de partit”. Així mateix, remarquen que els grups polítics disposen d’espais de treball que poden utilitzar per a qualsevol necessitat, incloent-hi la celebració de rodes de premsa. A l’últim, indiquen que caldrà regular els usos de la sala de premsa “de forma consensuada”.

torres
denega
oposició
Casa Comuna
roda de premsa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte