Diari digital d'Andorra Bondia
Torres descarta que el Comú reguli les incompatibilitats, tal com proposava el PS, i creu que s'ha de fer per llei
Torres descarta que el Comú reguli les incompatibilitats, tal com proposava el PS, i creu que s'ha de fer per llei

Torres descarta que el Comú reguli les incompatibilitats, tal com proposava el PS, i creu que s'ha de fer per llei


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents al Comú d'Encamp han portat al si del Consell de Comú el debat sobre les incompatibilitats dels càrrecs públics. Així, i arran de l'aparició de les fotografies del cònsol major, Jordi Torres Arauz fent treballs topogràfics i la corresponent denúncia de Liberals d'Andorra + Independents al voltant de l'impacte que això podria tenir en la seva feina, els consellers socialdemòcrates havien plantejat una proposta perquè el Consell de Comú "prengués en consideració" la possibilitat de modificar l'ordinació que regula el funcionament del Comú per, d'aquesta manera, deixar clar aquest aspecte. Malgrat el suport dels Liberals d'Andorra aquesta proposta ha estat rebutjada ja que tal com ha recordat el cònsol el grup parlamentari demòcrata va enllestir un esborrany sobre les incompatibilitats dels càrrecs públics que està a disposició dels altres grups i que aquesta és una qüestió que ha de dirimir el Consell General a través d'una llei. 

Des del PS+I es posava en relleu que davant el "neguit" de la ciutadania havien optat per aquesta proposta per no "trobar-se en un futur amb situacions" com la que s'està donant amb el cònsol major. "Defensàvem regular-lo perquè no es qüestioni" ha remarcat Joan Sans, afegint que la resposta del cònsol major havia estat "poc elegant i responsable". "La nostra feina l'hem de fer des d'aquí", ha manifestat Sans oposant-se a l'argument que aquesta regulació s'hagi de fer per llei al Consell General ja que ha conclòs que el "que no es pot esperar és que els problemes els resolgui un altre". També han dit que amb aquesta proposta no estaven atacant el cònsol sinó "defensant la seva persona i la seva activitat" ja que ha afegit que entenen que és una situació "incòmoda" i que per aquest motiu cal clarificar-la. Des de Liberals + Independents han donat suport a la proposta del PS i Maribel Lafoz ha exposat que la resposta del cònsol havia estat "una fugida endavant" i ha lamentat que era "un error" no modificar l'ordinació del Comú. Quant a una possible demanda de dimissió, tant Lafoz com Jordi Troguet han manifestat al davant dels mitjans de comunicació que plantejar-la seria "fàcil" per tenir un "titular" de premsa però que cal tenir en compte que no ha comès cap "irregularitat" i que si ells han palesat aquests fets és perquè han volgut fer sentir la veu del poble. Ha insistit en el fet que es tracta d'una qüestió estètica i que ella mateixa va deixa el càrrec de funcionària en ser escollida consellera. 

El cònsol major ha destacat que aquests dies s'ha sentit "assetjat" i ha lamentat que "a les xarxes socials l'elegància política no hi és per enlloc". També ha remarcat que la seva dedicació al càrrec ha estat total i que "no ha desatès" les seves obligacions. També ha argumentat que dedica mitja jornada a la setmana a les tasques de la seva empresa perquè són funcions que no pot delegar i ha reiterat que no ha comès cap il·legalitat al mateix temps que s'ha mostrat favorable a què les incompatibilitats es regulin per llei. Des de la majoria, el conseller major, Aleix Varela ha volgut expressar "el suport de la majoria" al cònsol. 

En la sessió de Consell de Comú també s'ha tractat de la qüestió de les competències i transferències, arran d'una pregunta del PS+I. Així els consellers socialdemòcrates han lamentat que el pacte entre els comuns i el Govern no s'hagi portat al Consell de Comú i no se n'hagi fet un treball conjunt amb les minories. Torrs li ha respost que encara tenen cabuda totes les propostes que puguin fer i que l'òrgan competent per debatre aquesta qüestió serà el Consell General. Sans ha manifestat que es tracta d'una "manca de respecte institucional".

Comu d'Encamp
incompatibilitats
PS+I
regular
Jordi Torres
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic