Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, amb el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ahir al Consell General.
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, amb el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ahir al Consell General.

Torres diu que abans de final d’any hi haurà alternativa a The Cloud


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Abans de final d’any els responsables d’Andorra Telecom prendran una decisió sobre què fer a la parcel·la que havia d’acollir The Cloud i la transmetran al consell d’administració de la societat pública, és a dir l’executiu, per a la seva aprovació. 
Així ho va avançar ahir el ministre d’Ordenament Territorial i president d’Andorra Telecom, Jordi Torres, responent a una interpel·lació del conseller general del Partit Socialdemòcrata Jordi Font, a qui va assegurar que el projecte “donarà resposta a les necessitats d’espai d’Andorra Telecom i satisfarà el Comú d’Andorra la Vella”.
Torres, que no va voler donar més detalls del futur projecte més enllà de recordar, com ja s’havia dit, que inclourà les oficines comercials i tècniques d’Andorra Telecom, va explicar que el conveni signat el juny passat entre la parapública i el Comú d’Andorra la Vella es pot resoldre amb un termini relativament curt de temps, dos mesos per a cada any dels sis que quedin, de manera que amb un any Andorra Telecom podria tornar a tenir a disposició la parcel·la. 
Aquest fet va despertar la preocupació de Font, que va lamentar que la inversió feta per la corporació en els treballs que encara s’estan fent podria “durar ben poc temps”, tot i que Torres va recordar que un cop adoptada la decisió sobre el destí del terreny “caldrà un projecte constructiu amb el concurs d’idees corresponent i tot el procés de licitació de les obres”, de manera que no es farà fins d’aquí a “un temps prudencial”.

Gestió de residus
D’altra banda, el també parlamentari socialdemòcrata Roger Padreny va demanar a la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que “no hipotequi” el futur model de gestió de residus amb projectes com el de la xarxa de calor de la Comella, ja que insisteix en la incineració perquè la planta de cogeneració necessitarà “que es continuïn cremant residus per funcionar”.
La ministra va negar que el projecte de la Comella hipotequi “absolutament res de res”, ja que l’únic que fa “és aprofitar una energia que ara no s’està aprofitant”. 

Més inscrits a Ocupació, però  per “les millores fetes al Servei”

“Que augmenti el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació no vol dir que augmenti la taxa d’atur”. Amb aquesta contundència va respondre ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa a una pregunta del conseller general liberal Ferran Costa amb relació a l’increment del nombre d’aturats inscrits a Ocupació del maig passat. Gallardo, que va recordar que al Servei no només s’hi inscriuen persones sense feina, sinó que també ho fan d’altres que volen millorar la seva situació laboral, va recórrer a un altre dels treballs del departament d’Estadística, l’enquesta de forces del treball, per treure pit i assegurar que “la taxa d’atur (2,1%) se situa en els nivells més baixos dels darrers deu anys”, a la vegada que atribuïa l’increment de les persones inscrites a Ocupació a les accions de millora del Servei portades a terme des del 2017.
Les explicacions del ministre, que també es va referir a les dades fetes públiques ahir mateix per Estadística amb relació al mes de juny, en què es constata una disminució d’un 6,3% del nombre de persones sense feina inscrites a Ocupació pel que fa al maig, no van convèncer els consellers socialdemòcrates, que amb l’informe d’Estadística a la mà, van insistir en les repreguntes en la tendència a l’alça del nombre de persones sense feina, aspecte que el ministre va evitar valorar. De fet, segons les xifres d’Estadística, a final de juny hi havia 443 persones inscrites sense feina, un 6,3% menys que al maig (473) però un 16,9% més que el juny del 2018 (379).

Camp carrega contra DA pel Codi de procediment civil

Amb l’assentiment de tots els grups, el ple del Consell General va aprovar el projecte de llei de modificació de la Llei del Codi de procediment civil, aprovada l’octubre passat, per tal de retardar-ne l’entrada en vigor fins al primer de gener del 2021 i no aquest setembre com preveia el text inicial.
Tot i votar-hi favorablement, el conseller general de Terceravia+Unió Laurediana+Independents Joan Carles Camp va carregar durament contra Demòcrates per Andorra, a qui va acusar de “no haver desenvolupat tots els mecanismes perquè aquesta llei sigui realitat”. En aquest sentit, Camp va assegurar que “el Consell General està de ressaca legislativa” de l’anterior legislatura, i va lamentar que s’haguessin aprovat 14 lleis a corre-cuita i s’hagués deixat un text que en el moment d’aprovar-lo ja se sabia de la seva complexitat. Camp, que va advertir que “ja n’hi ha prou d’atropellament legislatiu”, va incidir en la necessitat de fer un inventari i “reconduir les lleis que estiguin mal fetes”.

El Govern pagarà el 21% de la reforma de Sant Julià

L’executiu aportarà el 21% del cost de les obres de remodelació de l’església parroquial de Sant Julià, amb la instal·lació del mosaic de l’eslovè Marko Lupnik al presbiteri i capelles laterals, és a dir, uns 120.000 euros, segons va avançar ahir la titular de Cultura i Esports. Sílvia Riva, que va explicar, responent a una pregunta de la parlamentària del PS Susanna Vela, que els treballs comptaven amb l’aval dels tècnics, i va precisar que s’inclourà una partida al pressupost del 2020 en aquest sentit. Riva es va mostrar oberta a fixar per escrit els criteris econòmics i tècnics per a aquest tipus d’actuacions.

torres
diu
final
d'any
the cloud
alternativa
hi haurà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte