Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de Comú d’ahir.
Un moment del consell de Comú d’ahir.

Torres intentarà dissuadir Viladomat d’acabar amb el forfet de Grandvalira


Escrit per: 
Agències

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va anunciar ahir que té la intenció de reunir-se amb el màxim responsable de Saetde, Joan Viladomat, per intentar dissuadir-lo de la seva voluntat de fer desaparèixer el forfet i la marca Grandvalira. Torres va recordar que “el tema de la dissolució de Nevasa ja fa dies que està clar”,  però va defensar que, tot i que les estacions funcionin de manera independent, “per al país, les parròquies i les societats és bo mantenir la marca”. Per aquest motiu, Torres va reiterar que, des del Comú, treballaran per reconduir la situació, però també va admetre que “potser som els que menys hi pintem”. Així, va recordar que si no aconsegueixen fer-lo canviar d’opinió, la propera temporada d’hivern serà la darrera de Grandvalira.

De fet, el front obert més important que el Comú té amb Saetde és l’assoliment de l’acord d’intencions que havia de permetre renovar la concessió dels terrenys a canvi d’inversions a la parròquia.

“Esperem que abans del final de mandat ho puguem donar per tancat, ja sigui en el bon o en el mal sentit”, va dir el cònsol, que va reiterar que si Viladomat tira endavant la intenció de reclamar una indemnització per no haver pogut fer ús dels terrenys de Concòrdia, el Comú no continuarà negociant i portarà el cas a la justícia.

D’altra banda, i en relació amb els límits territorials, el Comú ha contractat un tècnic expert perquè validi uns treballs de camp fets per la corporació durant els darrers quatre anys que demostrarien que els límits de la parròquia amb els d’Escaldes-Engordany i la Massana a la zona de Padern no són correctes. Torres va explicar que els aiguats de 1935 van fer desaparèixer la documentació sobre els límits territorials, de manera que quan el Govern va marcar els límits parroquials el 1976 no hi van poder fer objeccions. Ara, l’Arxiu Nacional ha recuperat documents compartits amb altres comuns, que un cop analitzats han permès refer els límits i adonar-se que hi ha una part de terreny de la Massana i d’Escaldes que pertany a Encamp. Amb tot, fins que el tècnic no pugui avalar si la feina feta és correcta, el Comú no ho plantejarà a les altres corporacions. Torres també va anunciar que s’instal·laran unes 50 càmeres de vigilància per controlar el Funicamp i el Complex Esportiu. 

La descontaminació al Pas s’iniciarà al setembre

El Comú va aprovar ahir l’adjudicació dels treballs de descontaminació del sòl al voltant de l’església del Pas de la Casa. L’actuació costarà 680.000 €, començarà al setembre i s’allargarà quatre anys. L’adjudicació ha estat aprovada amb el suport de majoria i minoria. El vessament es va produir el 2008, quan el Comú va detectar una fuita del gasoil de calefacció. La fuita es va reparar, però els treballs de descontaminació del sòl es van aprovar ahir. Els treballs consistiran en la col·locació de bombes de succió als terres perquè filtrin els hidrocarburs. També es va aprovar l’embelliment dels terrenys al voltant de l’església.

Encamp torna a externalitzar la contractació de monitors

El comú d'Encamp contractarà professionals del lleure, el socorrisme i l'esport provinents de l'empresa Estatge. L'adjudicació, que s'ha votat aquest dimarts al consell de comú, s'ha aprovat gràcies a la majoria de DA, tot i que ha comptat amb l'abstenció de Liberals d'Andorra i els vots en contra dels consellers de PS+I.

Liberals d'Andorra ha justificat la seva decisió en base a les relacions que manté el comú encampadà amb l'empresa subcontractada. Des del seu punt de vista, les valoracions del director tècnic en relació a l'empresa són genèriques i els consta que altres empreses reunien més requisits. El grup parlamentari s'ha abstingut en la votació perquè no creuen que l'adjudicació s'hagi fet de manera objectiva.

Per la seva part, PS+I ha denunciat la falta de compromís de l'administració encampadana envers als treballadors, que en un primer moment havien treballat per al comú però, després de la privatització del servei, van passar a formar part de la plantilla d'Estatge. Els socialdemòcrates han afirmat que el comú ha incomplert alguns acords, com l'augment del salari, però no s'han recuperat tots els drets perduts.

Des de la majoria comunal no comparteixen les exigències de l'oposició, ja que afirmen que els treballadors formen part d'una empresa privada i el consistori no té poder d'influència per canviar les condicions laborals dels temporers. L'adjudicació s'ha aprovat amb un pressupost de 600.000 euros i tindrà una durada de quatre anys, ampliable a dos més.

torres
intent
dissuadir
Viladomat
acabar
forfet
Grandvalira

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte