Diari digital d'Andorra Bondia
La zona de les Tresoles, on es projecta construir el futur heliport nacional.
La zona de les Tresoles, on es projecta construir el futur heliport nacional.

Torres: “Podria ser que l’heliport ens quedés per a la propera legislatura”


Escrit per: 
Redacció/Agències/Foto: Jonathan Gil

El projecte de construcció de l’heliport a les Tresoles “podria ser que ens quedés per a la propera legislatura”, va dir ahir al matí el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, en ser preguntat sobre les darreres declaracions de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, a RTVA,  referides a aquesta qüestió. Unes declaracions en les quals Marín es pronunciava a favor de deixar aparcat el projecte: “Crec que, de moment, no hi haurà heliport ni en un lloc ni en un altre”. En aquest sentit, va remarcar que, ara per ara,  però, el Govern treballa pensant que la legislatura s’esgotarà i, per tant, “els tempos” no es modifiquen i que “darrere un pas, en farem un altre”. 
El ministre també va recordar que es disposa de les partides pressupostàries necessàries per executar el projecte de l’heliport, encara que no sabia si abans d’acabar l’any tots els tràmits pendents estarien enllestits.  
Segons Torres, l’executiu continua “el compromís agafat amb la plataforma veïnal” d’encomanar un informe a una de les empreses que col·laboren amb la Direction générale de l’aviation civile (DGAC) “perquè validi o no l’informe que ha fet un equip multidisciplinari de tècnics del país” sobre l’heliport. “Em consta, va dir, que a través del nostre enginyer aeronàutic s’ha posat en contacte amb les empreses”.  I va afegir que “n’hi pot haver una que estigui en disposició de fer-nos aquest informe” 
Quant als terminis, va anunciar que l’adjudicació d’aquest informe es podria fer “en breu”, a principis del mes de setembre vinent. Un cop el tinguin, “el passaríem a la DGAC perquè ens donés la validació”. 
Així, el ministre Torres va manifestar que ell “no parlaria de deixar aparcat l’heliport, sinó de fer tots els passos que pertoquen” per avançar en la implantació del projecte. Això sí, tampoc no es va voler avançar més del compte: “un cop tinguem aquest informe farem el següent pas”. 
Cal recordar que va ser el mes de maig passat quan el Govern va comunicar, en sessió de control parlamentària, que la direcció general de l’aviació francesa havia expressat per carta a l’executiu que fer una valoració d’un informe sobre la ubicació de l’heliport no era competència seva: “no és el rol que té assignat”, deia textualment. Això sí, llavors la direcció general es va oferir a fer-ne una validació posterior.  

En el que queda de legislatura “no seria viable” fer una pla d’infraestructures en l’edificació

Pel que fa a la demanda feta pels constructors per dotar el país d’un pla nacional d’infraestructures en edificació per a un termini de trenta o quaranta anys, el ministre d’Ordenament Territorial va remarcar que aquest projecte és “més complex” que el d’infraestructures viàries o verdes i va descartar que es pugui materialitzar aquesta legislatura: “no seria viable”. De tota manera, va manifestar que “entén” la petició de “previsió” que demana l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). 
Torres va recordar que des del Govern s’han impulsat els plans d’infraestructures viàries i verdes que requereixen, per la seva complexitat, “molta reserva d’espai” i que tant els plans d’urbanisme comunals com les lleis de competències i transferències ja preveuen la cessió d’aquests espais per a projectes d’interès nacional.

torres
heliport
propera
legislatura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte