Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major d’Encamp diu que s’han començat a recollir dades sobre els pisos.
El cònsol major d’Encamp diu que s’han començat a recollir dades sobre els pisos.

Torres remarca que no hi ha manca d’habitatges de lloguer a Encamp


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Encamp no té constància que hi hagi mancança de pisos de lloguer en aquesta parròquia. Segons va indicar el cònsol major, Jordi Torres, el problema amb l’habitatge es dona principalment a les parròquies centrals, però “la manca de pisos de lloguer a Encamp no ha arribat”. El que sí que s’ha constatat és un increment de les dificultats dels temporers per trobar allotjament perquè la majoria d’habitatges que hi ha a prop de les pistes tenen un ús turístic. “El preu que tenen és força elevat i els és difícil de poder-los llogar”.
El mandatari comunal va explicar que ja s’ha iniciat el treball conjunt entre el Govern i els comuns que ha de donar llum sobre la situació del parc immobiliari del Principat. Amb tot, va remarcar que no totes les corporacions disposen de la mateixa informació. En aquest sentit va recordar que els comuns no tenen el cadastre en la mateixa situació i això fa difícil poder fer una anàlisi de tot Andorra, ja que no s’utilitzen els mateixos paràmetres en tot el territori. Torres va apuntar que a Encamp el cadastre ja fa anys que està enllestit. Per això en aquesta parròquia ja es té informació sobre el nombre d’habitatges que hi ha i, gràcies a aquest fet, ja es va traslladar a l’executiu que la corporació estava en disposició de traslladar aquesta informació.
Per saber si aquests habitatges estan buits o conèixer-ne l’ús que se’ls dona caldrà creuar dades amb altres institucions. Així,  va dir que es pot consultar FEDA sobre si tenen donada d’alta la llum o no. En tot cas, Torres va indicar que “l’ocupació dels pisos ens és difícil de saber”. 
En una reunió de cònsols, celebrada el mes d’octubre de l’any passat, els comuns es van comprometre amb el Govern a recollir el màxim d’informació possible sobre el volum d’apartaments i les necessitats d’habitatge que té cada parròquia. Per concretar el volum de pisos buits es va indicar que s’analitzarien els comptadors d’aigua, la despesa d’electricitat o el consum de telecomunicacions. 

Pisos turístics
El cònsol major va explicar que a Encamp hi ha habitatges que es destinen a apartaments turístics, però que el volum és inferior al del Pas de la Casa, ja que aquest poble és a peu de pistes i a l’hivern hi ha un gruix important l’immobles que es destinen a aquest ús. Torres es va referir a la nova Llei de l’allotjament turístic, que creu que “ha estat bona”, ja que marca unes pautes per seguir que han de permetre que els pisos turístics hagin de complir un seguit de requisits. Serà gràcies a aquests  que es podrà aconseguir una millora de la qualitat dels apartaments i, per tant, del turista que es desplaça fins a Andorra. 
El cònsol major encampadà va recordar que els habitatges d’ús turístic tenen un temps per adaptar-se a la nova normativa i va acceptar que aquest procés suposa un esforç important per al sector, i sobretot els apartaments que estan operant a hores d’ara al Pas de la Casa. Tot i així, va destacar que “és una mesura necessària si volem apostar per un turisme de més qualitat”.

torres
habitatges de lloguer
Encamp
remarca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte