Diari digital d'Andorra Bondia
Torres i Marquina amb el ministre d’Estat monegasc, Pierre Dartout.
Torres i Marquina amb el ministre d’Estat monegasc, Pierre Dartout.

Torres s’interessa pel model de transició digital de Mònaco


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, acompanyat del secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, Cèsar Marquina, i del director general adjunt d’Andorra Telecom, Josep Antoni Ambatlle, es va desplaçar ahir a Mònaco per realitzar una visita de treball, segons va informar l’executiu.

Així, la delegació andorrana va visitar inicialment l’empresa Monaco Cloud amb el seu director general, Pierre Puchois. Es tracta de l’operador del núvol monegasc, que ofereix una àmplia gamma de serveis en línia tant per a les empreses públiques i privades residents com per a les estrangeres. Posteriorment es van desplaçar a la Delegació Interministerial encarregada de la Transició Digital (DITN), on van mantenir diverses trobades i intercanvis. Per la seva banda, Torres es va trobar amb el delegat interministerial, Frédéric Genta, amb qui van debatre sobre les diferents polítiques per a la transició digital impulsades a ambdós països, amb la intenció de poder compartir idees i models d’èxit.

Al seu torn, Marquina i Ambatlle van assistir a una presentació del programa Extended Monaco, a càrrec del responsable de la DITN, Pascal Rouison, i del director de serveis digitals, Julien Dejanovic, seguida d’una trobada amb Francesco Bongiovanni, director general d’Orbital Solution, una empresa del sector espacial implantada a Mònaco.

Finalment, el ministre, el secretari d’Estat i el director adjunt van ser rebuts pel ministre d’Estat Pierre Dartout a la seva residència, on ha tingut lloc una reunió de treball conjunta: també n’han pres part l’ambaixadora d’Andorra a França i Mònaco, Eva Descarrega, així com el conseller de Govern i ministre de Finances i Economia, Jean Castellini, el delegat interministerial de la transició digital, Frédéric Genta, i la directora general de Relacions Exteriors i Cooperació, Isabelle Rosabrunetto.

D’altra banda, aprofitant la visita a Mònaco, Torres també es va trobar amb el director de Turisme i Congressos, Guy Antognelli. En aquest cas, la reunió es va centrar en l’aposta d’Andorra per un turisme sostenible i de qualitat. I en aquest sentit, el ministre es va interessar per les polítiques i estratègies del turisme de congressos que s’aplica a Mònaco, i va exposar a Antognelli que Andorra té les característiques i infraestructures per esdevenir, encara més, una destinació interessant per aquest tipus de públic. 

torres
s’interessa
model
transició digital
Mònaco

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte