Diari digital d'Andorra Bondia
Tot a punt per al tall definitiu de la part baixa de Meritxell diumenge
Tot a punt per al tall definitiu de la part baixa de Meritxell diumenge

Tot a punt per al tall definitiu de la part baixa de Meritxell diumenge


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

Aquest diumenge, 10 de juliol, a les dotze del migdia, la part baixa de l’avinguda Meritxell es convertirà en zona per a vianants definitivament. “Per l’arribada del Tour, a l’avinguda Meritxell hi haurà molta gent i creiem que és un bon moment per procedir al tancament”, va dir la cònsol major, Conxita Marsol. A partir d’aquesta data el trànsit es tallarà cada dia de les dotze del migdia  a la mitjanit, mentre que fora d’aquest horari s’hi podrà circular sense limitació, tal com es fa avui. Marsol va recordar que ara per ara no es farà cap mena d’inversió, ja que el projecte d’embelliment de tota l’avinguda no es tindrà fins a l’octubre. Només es preveu instal·lar unes jardineres als tres punts que donen accés al tram comprès entre el carrer de la Unió i la Rotonda en els moments en què es limiti la circulació.

La mesura tampoc comportarà cap canvi de sentit de circulació. Mobilitat ja ha fet els estudis pertinents, que el Comú preveu rebre avui, tot i que des d’aquest òrgan ja s’ha informat que són favorables. De fet, tal com va declarar Marsol, els talls que s’han fet puntualment en aquest tram ja han provat que eliminar-hi el trànsit no provoca cap problema. Durant els primers dies del tancament es destinarà, però, tres agents de circulació fixos a la zona i també se senyalitzaran les rutes alternatives per als vehicles (cap al carrer de la Unió, Maria Pla i l’avinguda Tarragona o Consell d’Europa, Doctor Mitjavila, la part alta de Meritxell i Prat de la Creu). La cònsol major va indicar que “és una zona fàcil” per destinar-la a espai per a vianants, ja que només hi ha tres establiments que requereixen tenir accés rodat per l’avinguda. Es tracta de l’aparcament dels hotels Valmar i Pitiussa i el del Leclerc Hiper Andorra, a què mentre no es faci l’embelliment definitiu es podrà entrar durant tot el dia pel carrer de la Borda i sortir per l’avinguda Riberaygua. Amb tot, d’aquí dos mesos l’aparcament de Leclerc Hiper Andorra disposarà d’un accés per la part posterior. En relació als altres dos establiments, el cònsol menor, Marc Pons, va avançar que quan es faci l’embelliment això serà objecte d’anàlisi i si cal de reconducció. Al mateix temps va informar que es garanteix l’accés per a dispositius especials (en cas que sigui necessari descarregar mercaderia en horari de tancament). 

A més, al carrer Josep Rossell Calva s’hi ubicarà una zona de càrrega i descàrrega. Quant a la parada de taxis, es mantindrà al carrer Pau Casals, i es garanteix així la visibilitat que el sector demanava. Tot i així, tenint en compte que no  podran sortir per Meritxell, s’eliminaran les places més properes a l’avinguda perquè puguin fer el gir del migdia a la mitjanit. A banda, s’eliminaran les dues parades de bus (ubicades davant del Leclerc i de Centre Comercial Andorrà). Els usuaris hauran d’utilitzar la ubicada a Doctor Mitjavila, davant de l’hotel Hespèria.

Marsol va recordar que la voluntat del Comú era tancar tot el dia un cop enllestit l’embelliment, però a demanda de l’associació de comerciants van optar per avançar la mesura. La cònsol major va indicar que s’estarà pràcticament un any abans no es faci la millora definitiva i va apuntar que “potser serà positiu perquè ens permetrà, sense fer cap despesa extraordinària, veure si funciona o si no funciona, cosa que dubtem”. En aquest sentit va declarar que aquesta “no és una prova, el tancament és definitiu, però menys la mort no hi ha res de definitiu”. Per això va assegurar que “si d’aquí set o vuit mesos veiem que no s’aguanta, que el comerç cau, ens ho podem replantejar”.

Marsol va exposar que a l’octubre, quan es faci la valoració del tancament amb els opositors al tall i l’associació de comerciants de l’avinguda, podran valorar l’impacte de la zona per a vianants i es podrà plantejar ampliar els horaris. També els empresaris de la part alta han demanat més temps per analitzar si els canvis a la part baixa modifiquen els hàbits dels clients. Arribat aquest moment hauran de decidir si volen una o dues vies de circulació. En aquest cas la consulta no serà vinculant.

Va concloure que els cònsols “no volem perjudicar cap comerciant. La mesura es fa per millorar encara més aquesta zona comercial. Volem que sigui més comercial, més agradable, més embellida..., i en això ens posarem d’acord, n’estic segura”, va dir en relació als contraris al tall.

Andorra
Meritxell
comerç
vianants
comú. compres
shopping

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte