Diari digital d'Andorra Bondia
El ple del consell de comú d’Encamp.
El ple del consell de comú d’Encamp.

Tram final per a la renovació de la concessió de les pistes a Saetde


Escrit per: 
Agència / Foto: L.G.

El Comú d’Encamp i Saetde encaren el tram final per a la renovació de la concessió de les pistes d’esquí als sectors d’Encamp, Grau Roig i el Pas de la Casa. Segons ha explicat la cònsol major encampadana, Laura Mas, el procés es troba en la fase de conclusions finals i esperen que al llarg de les pròximes setmanes es pugui dur a terme una reunió amb tots els consellers per traspassar la informació i, posteriorment, fer una reunió de poble i prendre una decisió en el pròxim consell de comú.

Així s'ha després en la reunió celebrada avui i en la qual també s'ha donat llum verda a un suplement de crèdit de 200.000 euros per a la millora de les voravies de la parròquia, amb el qual l’import total de la partida ascendeix fins als 600.000 euros. Mas ha explicat que amb la finalització de la temporada d’hivern els tècnics del comú han dut a terme les respectives revisions oculars i han detectat una desena de trams que requereixen actuació. “Per l’estat de les voreres es recomana fer la millora”, ha assenyalat, puntualitzant que la partida actual, de 400.000 euros, ja s’ha esgotat amb les actuacions en marxa.

Durant la mateixa sessió de consell, la corporació també ha aprovat l’enllumenat de Nadal per a la temporada 2023-2024. Tal com ha explicat la mandatària, l’increment a la partida, de 80.000 euros, es du a terme perquè es recuperarà la totalitat de les decoracions lluminoses que hi havia el 2021-2022 gràcies a l’aixecament de les mesures d’estalvi energètic que es van aplicar el passat Nadal arran de l’encariment dels preus de la llum i la crisi energètica. En aquest sentit, Mas ha destacat que el comú va registrar un estalvi energètic mensual d’entre el 30 i el 33%, “el doble que se’ns demanava”.

D’altra banda, també s'ha donat el vistiplau a una nova pròrroga d’un any a la moratòria de l’ordinació de terrasses de l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa i a la creació de l’ordinació que regula la participació ciutadana en iniciatives reglamentàries populars d’àmbit comunal, que emana de la Llei de Transparència, accés a la informació pública i govern obert del Govern que regula la participació ciutadana.

Finalment, Mas ha informat que els comuns d’Encamp, la Massana, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria han arribat a un acord per encarregar conjuntament l’estudi de capacitat de càrrega màxima de les parròquies en l’àmbit urbanístic.

Andorra
Encamp
Saetde
pistes
voravies
concessió

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte