Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en una sessió del Consell General.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en una sessió del Consell General.

A tràmit la tercera modificació del Codi de procediment civil


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

Després de ser aprovada en consell de ministres, el Govern va entrar ahir a tràmit parlamentari una nova modificació, la tercera ja, de la Llei del Codi de procediment civil, que va ser aprovada parlamentàriament amb l’objectiu de disposar d’un instrument per resoldre els conflictes en l’àmbit civil i que està previst que entri en vigor a principis de maig, segons va informar ahir l’executiu en un comunicat.

Els motius principals pels quals es promou la modificació atenen, fonamentalment, a facilitar l’aplicació de la Llei. Per aquest motiu, s’han introduït millores en el redactat amb l’objectiu d’evitar dubtes interpretatius. A la vegada, en relació amb el contingut del text, es destaquen entre d’altres els canvis en el procediment abreujat o l’assegurament de les sentències, que fan més garantista el procediment.

La Llei del Codi de procediment civil també suposa una aposta per la introducció plena de les noves tecnologies, tenint en compte el procés d’implantació d’un sistema informàtic a l’Administració de Justícia. Precisament, cal recordar que ja s’han aprovat dues modificacions del text al Consell General amb la finalitat que amb la seva entrada en vigor hi hagués les màximes garanties d’un òptim funcionament de tots els elements logístics i tecnològics previstos al Codi.

A tràmit
tercera
modificació
codi de procediment civil

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte