Diari digital d'Andorra Bondia
Transferències de 55 milions i subjectes a la variació del PIB
Transferències de 55 milions i subjectes a la variació del PIB

Transferències de 55 milions i subjectes a la variació del PIB


Escrit per: 
M.S.C .

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, va confirmar ahir que el document elaborat pel Govern en relació amb les transferències als comuns estableix que aquestes se situarien al voltant dels 55 milions d’euros i que aquesta quantitat s’aniria revaloritzant en funció d’una fórmula subjecta a la variació del Producte Interior Brut (PIB). Aquesta es faria per períodes més llargs que un any i amb un sistema de mitjanes.

Cinca va deixar clar, però, que aquesta proposta sempre ha d’estar vinculada a les competències, un treball que ja està pràcticament tancat i consensuat entre el Govern i els comuns. Així, va explicar que només queden per polir alguns serrells del text.

El ministre Portaveu va explicar que la negociació sobre les competències i transferències s’ha intensificat darrerament i dimarts que ve hi torna a haver una reunió. En aquesta o la següent trobada ja es podria tancar la proposta, que es podria traslladar al març al Consell General. Allà es debatria amb els grups parlamentaris per tal d’elaborar un document que podria entrar a tràmit entre l’1 de març i el 30 de juny. Això permetria que la modificació es pogués aprovar al Consell General abans del final del 2017.

 

 

consols
transferències
competències

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte