Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de llista d’Units pel Canvi, al faristol de l’auditori Rocafort des d’on es va dirigir als fidels congregats a la reunió de poble.
El cap de llista d’Units pel Canvi, al faristol de l’auditori Rocafort des d’on es va dirigir als fidels congregats a la reunió de poble.

Travesset canviarà la direcció de Naturlàndia i diu ‘no’ a la tirolina


Escrit per: 
A. Luengo / Foto: PS

En una campanya que com a mínim a Sant Julià estava sent fins ara de guant blanc –massa i tot– va haver de ser la segona cap de llista d’Units pel Canvi, Carmen Sánchez, qui posés al debat públic una mica de sal i de pebre. Com? Acusant directament Terceravia de ser els pares intel·lectuals del parc d’animals –“tots tenim memòria i sabem qui va portar el projecte al poble”– i de nedar còmodament i gloriosament en les aigües de l’equidistància i la indefinició: “Nosaltres no fem volar coloms, ens basem en projectes assumibles. No juguem al sí i al no a la tirolina. Nosaltres diem les coses clares i diem rotundament no”.

Una intervenció inèdita fins ara per la contundència i la (relativa) audàcia en terra laurediana que va aixecar els primers aplaudiments entre la concurrència: una cinquantena d’irreductibles que omplien la meitat de l’auditori Rocafort. Menys dels esperats, si hem de fer cas al cap de llista, Joan Travesset, que enyorava els temps passats en què les reunions de poble mobilitzaven correligionaris d’altres parròquies que feien de claca. Òbviament, ahir no va ser el cas.
Travesset va prendre el relleu de Sánchez, va posar veu i to de “míting” –ho va dir ell–  i es va encomanar del to bel·ligerant de la número 2. Els seus dards van ser per a Naturlàndia, que s’ha convertit en el pou sense fons de l’endeutament lauredià. La solució, sosté, passa “primer de tot” per canviar la direcció. Travesset vol per a Naturlàndia una figura com la que tenen Caldea, Grandvalira i Vallnord, que ajunti una visió i capacitat de lideratge i sobretot, sobretot, “que estigui cada dia al peu del canó, i no la meitat de la setmana a Barcelona”. Més aplaudiments. Si guanya Units pel Canvi, en fi, no només caurà el director: també té els dies comptats el parc d’animals, que es reconvertirà en centre de recuperació de faua pirinenca.
Altres idees-força que van anar caient ahir pel Rocafort van ser la peatonalització “en hores alternes” d’un tram de Canòlich, l’obertura d’un centre de dia per a la gent gran, auditoria de comptes i creació d’un departament d’habitatge. Tot això, amb les persones com a “pal de paller” i per canviar-li la cara a la parròquia “abandonada, deprimida i avorrida”. Això últim ho van repetir tantes vegades que quasi ens ho van encomanar. 

Travesset
canviar
direcció
Naturlàndia
tirolina

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte