Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances, Eric Jover, a la sessió del Consell General d'avui.
El ministre de Finances, Eric Jover, a la sessió del Consell General d'avui.

Treball amb el CEB per obtenir una línia de finançament


Escrit per: 
M.S. / Foto: Consell General

El Govern està treballant amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) per poder “articular una línia de finançament associada a la Covid-19”. Així ho ha revelat al Consell General el ministre de Finances, Eric Jover, en el transcurs del debat d’una reserva d’esmena del grup parlamentari socialdemòcrata per demanar al Govern l’adhesió a aquest organisme.

Jover, que ha retret al president del grup socialdemòcrata “el tarannà del PS” en aquesta qüestió i s’ha demanat “de què serveix el diàleg”, s’ha mostrat sorprès de la reserva d’esmena presentada per Pere López quan ha estat informat en tot moment d’aquesta possibilitat.

En aquesta línia, Jover, que ha destacat també que “s’ha accelerat” el procés d’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI), ha assegurat que “si el projecte que hem presentat encaixa, obtindrem finançament del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa”.

Per la seva part, López també ha mostrat la seva sorpresa pel fet que des dels grups de la majoria no s’accepti aquesta esmena i únicament es proposi una transacció que diu que “el Govern continuarà estudiant aquesta possibilitat”, a la vegada que ha recordat que entrar a formar part d’aquest organisme té un cost de 3 milions d’euros a satisfer en quatre exercicis, mentre l’adhesió a l’FMI “encara no ho sabem perquè un dia diuen 50 i un altre 70 milions”.

Tot i la diferència evident de cost, el titular de Finances ha deixat clar però que en un any on es preveu un dèficit pressupostari de 179 milions díeuros “no faré l’adhesió al CEB encara que costi 3 milions d’euros sinó tinc la seguretat que tindrem una línia de finançament externa activa”.

El president socialdemòcrata ha aprofitat aquesta darrera afirmació de Jover per reclamar-li “el mateix rigor” a l'hora d’avaluar l’ingrés del país al Fons Monetari Internacional, fet que ha comportat  la ràpida rèplica del ministre en el sentit que des del Govern “apliquem el mateix rigor per a qualsevol euro que gastem de diner públic”.

treball
CEB
obtenir
línia
finançament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte