Diari digital d'Andorra Bondia
Espot rep al seu despatx la cònsol general d’Argentina acreditada a Andorra, Rossana Surballe.
Espot rep al seu despatx la cònsol general d’Argentina acreditada a Andorra, Rossana Surballe.

Treball per garantir allotjament en la contractació de temporers


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: SFGA

La cònsol general d’Argentina acreditada a Andorra, Rossana Surballe, va visitar ahir el Principat i es va reunir tant amb el cap de Govern, Xavier Espot, com amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, per fer balanç de les relacions bilaterals i de les necessitats de la comunitat argentina. Precisament, Surballe també va poder mantenir una trobada amb el representant d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, amb qui va tractar diferents preocupacions de la comunitat argentina al Principat, sobretot les lligades a les problemàtiques que han viscut enguany els treballadors de temporada pel que fa als contractes de treball i a l’habitatge.

“Ha estat una reunió important perquè tenim respostes concretes i hem acordat treballar per millorar la situació i buscar solucions pel tema de l’habitatge i els contractes”, va manifestar Ponce a la sortida de la trobada. En aquest sentit, es vol prioritzar la contractació en origen i que tant els contractes com els precontractes vagin lligats “a un llit digne per evitar els problemes que hem tingut”.  El representant d’Argentinos en Andorra apunta a la possibilitat de fer tots els tràmits de manera electrònica, “com Ski Andorra, que ja no accepta currículums en paper”. D’aquesta manera es vol evitar, també, l’arribada massiva de treballadors argentins a Andorra sense expectatives reals de feina. Segons Ponce hi ha molt bona predisposició “i el cap de Govern també ha manifestat la voluntat que les coses canviïn”.

Ponce va explicar que Surballe també es va mostrar molt preocupada per les contractacions irregulars, una situació que se segueix donant malgrat haver-se fet denúncia pública.

D’altra banda, al cònsol també s’hauria mostrat interessada en l’obertura d’una oficina per a temporers, tal com defensa l’associació de Ponce i de fet, mentre no estigui en marxa, serà Argentinos en Andorra qui farà “de nexe” entre les diferents parts.

Ponce també va destacar l’actualització d’alguns tràmits administratius o de requisits de titulacions i homologacions, a més de l’actualització de tota la informació necessària al web del consolat.

treball
allotjament
contractació
temporers

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte