Diari digital d'Andorra Bondia
El departament de Treball.
El departament de Treball.

Treball rep més de 4.300 peticions de suspensió del contracte


Escrit per: 
M.S. / Foto: Agències

El departament de Treball ha rebut ja peticions per suspendre temporalment el contracte de treball (STCT) a 4.362 treballadors, segons les dades fetes públiques aquesta tarda pel ministre portaveu.

Eric Jover ha concretat que s’han rebut sol·licituds de fins a 489 empreses i autònoms per acollir-se a la mesura de la STCT o de la reducció de la jornada laboral, unes mesures que afecten a 5.260 assalariats.

El ministre, que ha deixat clar que aquestes són les peticions rebudes fins avui a dos quarts de cinc de la tarda, ha detallat que dels treballadors afectats, 4.362 seria amb la suspensió temporal del contracte de treball mentre que 898 veurien reduïda la seva jornada laboral.

Així mateix, el ministre ha revelat que majoritàriament les empreses que han presentat ja les seves sol·licituds no ho han fet per a la totalitat de les seves plantilles i que de mitjana mantenen totalment actius el 20% dels seus treballadors mentre que l’altre 80% sí resulta afectat per la mesura.

Jover, que ha insistit que aquesta mesura “ha permetre minimitzar molt els acomiadaments i protegir al màxim els assalariats”, ha recordat que les persones que es vegin afectades per la STCT o la reducció de la jornada podran disposar d’un 20% de reducció del cost del lloguer de l’habitatge i també d’una carència en els seus préstecs, unes mesures establertes amb “l’objectiu que la reducció de la renda que patiran no es tradueixi en una pèrdua molt gran de poder adquisitiu”.

El ministre, que ha dit que “encara és aviat” per poder fer una valoració i un càlcul de les sol·licituds que es puguin acabar presentant, ha explicat que des de l’executiu “es treballa intensament, també en cap de setmana” per poder donar resposta a les peticions de foma àgil, i, interpel·lat sobre el compliment de les condicions per poder sol·licitar les STCT, ha advertit que des d’Inspecció de Treball s’estarà molt amatent i que “si es detecta algun frau se serà especialment dur”.

D’altra banda, i de cara a l’obertura de nous sectors econòmics de cara a dilluns, el ministre va explicar que s’ha reforçat el servei de guarda d’infants als centres escolars. Així, si amb la primera fase han estat una vintena d’infants els que han fer ús del servei, la setmana vinent aquesta xifra es doblarà i seran uns quaranta els infants que estaran als centres escolars ja que els seus progenitors es reincorporaran a la feina.

Finalment, Jover ha fet el punt de la situació del fons de solidaritat, creat per fer front a part de les despeses sanitàries sobrevingudes per la crisi de la Covid-19 i per fer programes d’acompanyament per als col·lectius més vulnerables, on ja hi ha més de 2.080.000 euros si se sumen les aportacions als comptes oberts a les cinc entitats bancàries del país i els ja més de 28.600 missatges de text enviats al 828. El ministre ha destacat avui l’aportació de 7.105 euros feta pels treballadors d’Andorra Telecom.

treball
peticions
contracte
suspensió
rep
més
4.300

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte