Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquest migdia.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquest migdia.

Tres noves defuncions eleven a 21 el nombre de morts per Covid-19


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

La defunció de tres persones les darrers hores ha elevat a 21 el nombre de víctimes mortals per la Covid-19 al país. Així ho ha confirmat aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínen Benazet, que ha detallat que els tres òbits corresponen a un dels pacients que es trobava a l’UCI en ventilació mecànica, a un resident d’El Cedre i a una persona de 94 anys que va emmalaltir al seu domicili i estava ingressada a l’hospital.

Martínez Benazet, que ha traslladat el condol als familiars de les tres persones difuntes, ha precisat que els casos totals de coronavirus diagnosticats és ja de 526, dels quals en queden actius 474, en comptabilitzar-se 31 persones ja curades i les 21 defuncions. A més, fins ara hi ha hagut també 40 altes hospitalàries.

Així mateix, el titular de Salut ha explicat que a l’hospital hi ha 55 persones amb coronavirus, així com quatre amb símptomes compatibles amb la malaltia a l’espera de tenir la PCR de confirmació, de les quals 17 són a la unitat de cures intensives i 38 a planta.

Pel que fa als pacients de l’UCI, 14 es troben intubats i amb ventilació mecànica, tot i que alguns d’ells evolucionen de forma força positiva i podrien ser extubats en els propers dies.

Quant al centre sociosanitari El Cedre, hi ha 36 residents positius per coronavirus, dotze dels quals procedents de La Salita, i n’hi ha deu més de convalescents, en espera d’una segona PCR negativa per considerar-se també curats.

Malgrat les noves defuncions i també l’incremenat de casos, el ministre de Salut s’ha volgut mostrar novament optimista ja que l’evolució de la corba epidemiològica permet creure que s’està a prop de l’inici del descens. En aquest sentit, Martínez Benazet ha detallat que de les 97 analítiques que han arribat avui, 37 eren positives mentre les 60 restants negatives, i que de les 103 que van arribar diumenge hi havia 35 positius i 68 negatius.

A més a més, Martínez Benazet ha remarcat també que en les darreres 48 hores “no ha entrat cap pacient a la unitat de cures intensives”, fet que contribueix a la “disminució de la pressió” sobre aquest servei, “un dels que més preocupava”.

En aquesta línia, i de la mateixa manera que va fer diumenge, el titular de Salut ha incidit en que el no col·lapse del sistema ni l’esgotament dels recursos sanitaris és conseqüència de l’estratègia de confinament seguida. I una vegada més ha reiterat la crida a la ciutadania a quedar-se a casa i a defugir d’actituds “irresponsables” com la de dues persones que “han sortit a fer BTT” i que només es pot dir que “són mala gent”.

D’altra banda, i com ja havia fet en una altra ocasió, Martínez Benazet ha insistit en “la seguretat absoluta” que tenen els residents sans d’El Cedre. En aquest sentit, el ministre ha recordat que el centre sociosanitari està organitzat de tal manera que els residents amb Covid-19 i els que es troben convalescents “estan totalment aIllats” de la resta de residents, a la vegada que “són tractats per personal diferent” i tots els circuits de subministrament de material i menjar “són també diferents”.

Finalment, i aprofitant que avui es commemora el Dia mundial de l’activitat física, el ministre de Salut ha incidit en la importància de mantenir certa activitat malgrat la situació, i ha recordat que hi ha múltiples possibilitats de fer exercici físic tot i estar a casa. Així mateix, Martínez Benazet ha destacat també la importància de mantenir una rutina diària tot i el confinament.

tres
noves
defuncions
eleven
21
morts
nombre
Covid-19

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte