Diari digital d'Andorra Bondia
Tres noves peticions d’empara al síndic per la manca d’informació
Tres noves peticions d’empara al síndic per la manca d’informació

Tres noves peticions d’empara al síndic per la manca d’informació


Escrit per: 
Redacció

Els consellers generals del grup liberal Judith Pallarés, Jordi Gallardo i Carles Naudi d’Areny-Plandolit van entrar ahir tres nous escrits de queixa a Sindicatura i per demanar l’empara del síndic davant tres noves negatives de l’executiu de DA a facilitar la informació demanada sobre les notes verbals intercanviades amb les autoritats dels Estats Units durant el període 2014-2015 i sobre el preu a què compra FEDA l’energia a l’exterior.

En el primer cas, i després de quatre mesos d’haver-se fet la demanda d’informació segons consta en l’escrit de queixa i petició d’empara, l’executiu justifica la negativa a facilitar còpies de les notes verbals intercanviades en el fet que “d’acord amb la pràctica internacionalment acceptada, les notes verbals i documents adjunts són considerats correspondència confidencial entre estats”. El grup liberal considera que “la resposta no s’ajusta a dret” i recorda precedents en què els parlamentaris “han estat convidats a llegir la documentació sol·licitada, incloent-hi les notes verbals entre estats, si es considerava que l’entrega de còpies no era escaient”.

Una resposta similar és la que dóna l’executiu en el cas de les demandes d’informació sobre el preu de l’energia, ja que s’excusa en les clàusules de confidencialitat dels contractes entre FEDA i les subministradores.

D’altra banda, l’executiu va respondre a la pregunta formulada pel president del grup liberal, Josep Pintat, en relació a la no publicació dels objectius de la sostenibilitat financera. En aquest sentit, l’executiu justifica el retard en la publicació en el fet que els òrgans de gestió (Govern i comuns) i el de control (Tribunal de Comptes) estan tractant conjuntament, en l’àmbit de les seves competències, aquests objectius. Així mateix, el Govern recorda que la llei no diu que l’elaboració del marc pressupostari requereixi la publicació prèvia dels objectius que, segons afirmen, “es publicaran al més aviat possible.”

liberals andorra
Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte