Diari digital d'Andorra Bondia
Una imatge de la trobada a Oliana.
Una imatge de la trobada a Oliana.

Trobada per impulsar projectes que atreguin els fons europeus a l'Alt Urgell


Escrit per: 
Redacció / Foto: Xarxes

El llac amb usos turístics a la cua del pantà (un projecte que s’ha d’actualitzar), una ruta pel territori lligada per la història d’Arnau Mir de Tost, mòduls de formació en esports d’aventura. Són alguns dels temes, idees i projectes abordats en la reunió celebrada a Oliana entre càrrecs electes de l’òrbita socialista i l’alcaldessa de la localitat, Carme Lostao. L’objectiu, aixecar projectes que sorgeixin del territori i captin finançament dels fons europeus (els 140.000 milions d’euros que s’espera que arribin a l’Estat espanyol fins al 2026).
En la reunió van prendre part representants d’ajuntaments del sud de la comarca (els afectats per la construcció dels pantans i que encara reclamen les obres de compensació mai executades) del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la Diputació, així com el parlamentari socialista Òscar Ordeig.
El llac de cua (una làmina estable d’aigua al voltant de la qual es desenvoluparien usos turístics, una inversió calculada en uns 40 milions) és el projecte estrella per impulsar la zona, recorda el conseller comarcal de Compromís Toni Mas, un dels participants en la trobada. No obstant això, s’ha de redimensionar i actualitzar. Una de les maneres, donar preeminència a l’esport de l’escalada, en què aquest territori s’està posicionant com un atractiu per esportistes d’arreu i de primer nivell. Amb perspectives de futur molt somrients: la productora HBO s’hi instal·larà durant unes setmanes al mes de novembre per rodar-hi una minisèrie amb aquesta disciplina esportiva com a eix vertebral.
Tot i que l’aprofitament de l’arribada d’escaladors de primer nivell al sud de la comarca podria desplegar-se en múltiples iniciatives: des d’escoles d’escalada a mòduls formatius per a oficis que requereixen treball en alçada.
La trobada (on Lostao va trobar a faltar la presència de representants de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que no ha complert amb les inversions de compensació promeses ara ja fa dècades) haurà de tenir continuïtat, en un esquema de treball que prosseguirà amb les reunions amb responsables dels municipis afectats, des de Peramola i Bassella fins a Coll de Nargó i fins i tot Organyà.

Trobada
fons
europeus
Alt
Urgell

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte