Diari digital d'Andorra Bondia
Marsol i Troguet es van reunir ahir per parlar de les línies nacionals d’autobús.
Marsol i Troguet es van reunir ahir per parlar de les línies nacionals d’autobús.

Troguet demana que les línies de bus, un cop definides, no es canviïn


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Comú d'Andorra la Vella

El gerent de la companyia Hispano-Andorrana, Jordi Troguet, es mostra obert a la proposta del Comú d’Andorra la Vella d’eliminar el pas dels autobusos més grans que cobreixen les línies nacionals de transport públic per l’avinguda Meritxell i Príncep Benlloch. El que demana, però, és que un cop definida una ruta no es facin canvis sovint, un fet que provoca incertesa entre els usuaris. Així ho va traslladar a la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, en la reunió que van mantenir ahir i que ha d’ajudar a la corporació a definir l’establiment definitiu de les línies de transport públic pel centre de la ciutat.
Troguet va explicar que cada hora circulen pel centre d’Andorra la Vella uns 40 autobusos, tenint en compte que les línies que van a totes les parròquies passen per la capital. Així mateix, va remarcar que si el pla de mobilitat de la vall central recull que totes les línies nacionals han de parar a l’Estació Nacional d’Autobusos és més aconsellable que els vehicles circulin per Prat de la Creu, ja que el gir per la zona de l’Estela és complicat. 
Quant als problemes que pot suposar eliminar la circulació d’autobusos grans per l’avinguda Meritxell, Troguet va acceptar que això suposarà un perjudici pels usuaris que tenen com a destinació la plaça de les Arcades. Amb tot, va posar en relleu que els passatgers s’han d’acostumar a “caminar deu metres” per agafar l’autobús encara que explica que des que els vehicles no passen per la plaça Guillemó s’han perdut usuaris. Recorda que fa uns anys el transport públic circulava pel mig de Carlemany però quan es va convertir en zona per a vianants es va traslladar al carrer paral·lel. Assegura que la gent s’hi ha acostumat i no ha generat problemes. “L’única cosa que demanem és que el carrer del costat”, un cop presa la decisió definitiva, “no es tanqui per esdeveniments” ni altres motius perquè “els usuaris no sabran on agafar el transport públic”, declara.
En la reunió d’ahir es va tornar a plantejar l’aposta per mantenir els recorreguts de les línies regulars d’autobús pel carrer Prat de la Creu, on es van traslladar arran de les obres de l’avinguda Meritxell. Aquest es mantindrà fins que no es tingui el resultat del Pla de mobilitat de la vall central. Marsol es va reunir la setmana passada amb el president de la Cooperativa Interurbana Andorrana i ahir,  amb el gerent de la Hispano-Andorrana. Tot seguit, la cònsol major es vol trobar amb el Govern. Arran de totes aquestes converses, es preveu prendre una decisió sobre la circulació al centre d’Andorra la Vella, tot i que la voluntat del Comú és que els autobusos que hi transitin siguin cada cop menys voluminosos i contaminants. Marsol és conscient, però, que caldrà analitzar si això ho permeten les necessitats del servei. És per aquest motiu que el gerent de la Hispano-Andorrana es va mostrar satisfet de la trobada.

troguet
demana
bus
línies
canviïn
definides
un cop

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte