Diari digital d'Andorra Bondia
La trobada informal de ministres d’Afers Exteriors de l’OSCE.
La trobada informal de ministres d’Afers Exteriors de l’OSCE.

Ubach aposta per implicar els joves en els treballs de l’OSCE


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar ahir en la trobada informal que aplega els ministres d’Afers Exteriors dels estats participants de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i té lloc als Alts Tatras (Eslovàquia). Aquesta trobada de treball és una preparatòria per a la reunió de consell de ministres de l’OSCE prevista els pròxims 6 i 7 de desembre a Eslovàquia, on s’adoptaran decisions i documents estratègics de diferents àrees d’acció, com són la dimensió política, l’econòmica, la mediambiental i la social.
En la seva intervenció, Ubach va reiterar el ferm compromís d’Andorra vers el multilateralisme inclusiu i eficaç per tal de treballar en accions conjuntes de prevenció per fer front als reptes actuals que afecten tots els estats per igual, i alhora, poder traslladar dites accions en l’àmbit local. També, va subratllar la importància d’incloure els joves en els treballs de l’organisme.
La titular d’Exteriors va destacar la necessitat de promoure la cooperació i coordinació entre tots els organismes internacionals, així com amb l’Assemblea parlamentària de l’OSCE, per unir esforços i alhora evitar duplicitats en el compliment de l’Agenda 2030.
Durant la jornada, la ministra Ubach va mantenir trobades bilaterals amb els seus homòlegs de Romania, la Santa Seu, Finlàndia, la República Txeca, Rússia, el Kazakhstan, Espanya, Hongria i Malta, on s’han abordat temes d’interès comú per aprofundir en la cooperació bilateral i multilateral.
La trobada va estar convocada pel ministre d’Afers Exteriors i Europa d’Eslovàquia, Miroslav Lajcák, actualment president en exercici de l’OSCE.

Ubach
aposta
implicar
joves
treballs
l’OSCE

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte