Diari digital d'Andorra Bondia
Maria Ubach amb la seva homòloga islandesa, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir.
Maria Ubach amb la seva homòloga islandesa, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir.

Ubach comparteix les negociacions de l'acord amb la UE amb els seus homòlegs de Malta, Islàndia i San Marino


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat a Torí (Itàlia) per participar en la 132a sessió del Comitè de ministres del Consell d’Europa, que tindrà lloc aquest divendres a la Venaria Reale sota la presidència del ministre d’Afers Exteriors i Cooperació Internacional italià, Luigi Di Maio. De manera prèvia, avui se celebren diversos esdeveniments amb motiu de la trobada de ministres, en els quals també hi participen els màxims representants de les delegacions de cada país membre del Consell d’Europa.

En aquest marc, Ubach ha mantingut diverses reunions de treball amb alguns dels seus homòlegs presents a Torí. Concretament, ha dut a terme una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors i Europeus i del Comerç de Malta, Ian Borg, amb qui ha compartit els avenços en la negociació per assolir l’acord d’associació amb la Unió Europea. Per la seva part, Borg ha mostrat el suport del seu país a Andorra en la negociació. Ambdós ministres han repassat temes d’interès comú tant a nivell bilateral com multilateral, i s’han convidat mútuament a visitar els països respectius.

La ministra també s’ha trobat amb la titular d’Afers Exteriors d’Islàndia, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir. Durant la reunió, Ubach ha mostrat el suport d’Andorra a la disposició islandesa per organitzar la 4a Cimera de caps d’Estat i de Govern del Consell d’Europa, que hauria de tenir lloc al maig del 2023, a efectes que tingui com a objectius concrets la viabilitat i l’enfortiment polític de l’organisme a Europa. Les dues homologues han tractat també les conseqüències del conflicte a Ucraïna a nivell energètic, alimentari i humanitari.

Finalment, Ubach s’ha reunit amb el seu homòleg de San Marino, Luca Beccari. Una trobada en què ambdós ministres han compartit especialment l’experiència de les negociacions per a l’acord d’associació amb Brussel·les. Maria Ubach i Beccari han abordat les conseqüències globals del conflicte a Ucraïna i han destacat el paper de les lleis de sancions internacionals, així com l’acollida de persones refugiades.

Ubach
comparteix
negociacions
acord
ue
homòlegs
Malta
Islàndia
San Marino

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte