Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la seva al·locució al CDH de l'ONU.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la seva al·locució al CDH de l'ONU.

Ubach defensa la "urgència" d’implementar polítiques per combatre el racisme i la discriminació al CDH de l'ONU


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha apel·lat a la urgència d’implementar polítiques per combatre el racisme i la discriminació en el marc de la commemoració del 20è aniversari de la Declaració i del Pla d’acció de Durban durant la seva intervenció, per via telemàtica, al Segment d’Alt Nivell de la 46a sessió del Consell de Drets Humans (CDH), l’organisme de l’ONU encarregat de promoure i enfortir la protecció dels Drets Humans en tot el món, on també ha ressaltat la important cohesió social a Andorra en aquest aspecte, potenciada per la integració social que proporciona el sistema educatiu del país. 

Ubach també s’ha referit a les conseqüències de la pandèmia mundial de la Covid-19 en la implementació de l’Agenda 2030 i de l’increment de les desigualtats. Ha destacat els esforços del Govern en assegurar el dret a l’educació i per pal·liar les desigualtats causades al país per la pandèmia a tots els nivells.

També s’ha posat focus en la importància de la lluita contra la discriminació, que a Andorra s’ha vist reflectida en diferents iniciatives com ara la creació de la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana o la creació de l’Observatori de la Igualtat, entre altres. S’han destacat les mesures emprades pel Govern contra la violència domèstica, que ha afectat durant la pandèmia especialment a dones i infants.

Andorra ha reiterat el suport als mecanismes de revisió dels drets humans, com a eina fonamental per assegurar-ne la implementació i dels compromisos internacionals dels estats.

La 46a sessió del CDH, a banda d’aquest dilluns, també tindrà lloc el 23 de març del 2021. En aquest període de temps, es preveu l’adopció formal de l’Informe Periòdic Universal presentat per Andorra el mes de novembre passat.

Ubach
defensa
urgència
d’implementar
polítiques
combatre
racisme
discriminació
CDH
l'ONU

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte