Diari digital d'Andorra Bondia
Maria Ubach, durant la seva intervenció a la seu de les Nacions Unides a Ginebra.
Maria Ubach, durant la seva intervenció a la seu de les Nacions Unides a Ginebra.

Ubach defensa a l'ONU el multilateralisme per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha defensat durant la seva intervenció davant la comunitat internacional al segment d’alt nivell de la 40a sessió del Consell de Drets Humans, celebrat a la seu de les Nacions Unides a Ginebra, la importància del multilateralisme per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible.

Així, la titular d'Afers Exteriors en funcions ha celebrat la decisió que el debat anual giri al voltant de la importància del multilateralisme en la integració dels drets humans. En aquest sentit, ha assegurat que l’acció multilateral és l’instrument bàsic per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, el full de ruta universal que guiarà el futur del planeta cap a societats sostenibles, resilients i inclusives. En aquest sentit, ha reafirmat l’aposta decidida d’Andorra amb la integració de l’Agenda 2030. Per aquest motiu, ha destacat, al juliol del 2018 es va presentar voluntàriament el primer informe sobre l'aplicació dels ODS davant les Nacions Unides i per això s’ha decidit que el lema de la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana, que ostenta Andorra, sigui 'Innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030'. La innovació, ha afirmat la ministra, ha de ser el motor de la transformació de la societat.

Ubach també s’ha referit a l’educació en drets humans, una prioritat per a Andorra, com a element imprescindible de promoció d’aquests valors, per lluitar contra la discriminació a les escoles, com a facilitador de la participació democràtica, per fomentar la cohesió col·lectiva i evitar automatismes discriminatòries cap als col·lectius vulnerables, tal com han informat des de l'executiu a través d'un comunicat.

Durant la seva estada a Ginebra, Ubach s’ha trobat amb la secretària executiva de la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per a Europa (Unece), Olga Algayerova, amb la qual han compartit els treballs que està duent a terme Andorra per a la implementació de l’Agenda 2030. Durant la reunió també s’ha abordat la metodologia de treball emprada al Principat per elaborar l’informe nacional voluntari, així com la inclusió al pla nacional estadístic dels indicadors d’avaluació dels ODS. Ubach també ha exposat a la mandatària de la Unece que el lema escollit per Andorra per al mandat de la Secretaria Pro Tempore de la Cimera Iberoamericana vincula la innovació amb l’Agenda 2030 com a prioritat en els debats i fòrums d’aquest esdeveniment internacional.

La titular en funcions d’Exteriors també s’ha reunit amb l’alta comissionada adjunta de les Nacions Unides per als Drets Humans (OHCHR), Kate Gilmore. Les dues mandatàries han tractat les accions de celebració, promoció i divulgació dutes a terme per Andorra en el marc del 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. Ubach també ha relatat a Gilmore la ferma voluntat del Principat per a la implementació de l’Agenda 2030 i el mètode de treball que s’està duent a terme per incloure-la en les polítiques locals.

L’agenda de la ministra també ha inclòs una reunió amb el secretari general de l'Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA), Henri Gétaz, amb el qual ha comentat l’agenda de negociació per a l’acord d’associació amb la UE, i reunions amb els seus homòlegs a Noruega, Irlanda, Islàndia i Croàcia, amb els quals han tractat diferents aspectes de la cooperació bilateral.

Ubach
ONU
importància
multilateralisme
aconseguir
objectius de desenvolupament sostenible

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte