Diari digital d'Andorra Bondia
La participació de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, a la 35a Conferència ministerial de la francofonia.
La participació de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, a la 35a Conferència ministerial de la francofonia.

Ubach defensa un multilateralisme inclusiu i eficaç en la 35a Conferència ministerial de la francofonia


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, participa aquest dilluns a la 35a Conferència ministerial de la francofonia, que té lloc a Erevan aquest dilluns i dimarts en el marc de la XVIIa Cimera de caps d’Estat i de govern de la francofonia. En la seva primera intervenció, la ministra ha defensat un multilateralisme inclusiu i eficaç per garantir l’estat de dret, la igualtat entre ciutadans i per lluitar contra el replegament de les societats.

El tema de la cimera d’enguany és 'Conviure en solidaritat, compartir valors humanístics i respectar la diversitat, font de pau i prosperitat de l'espai francòfon'. En aquest sentit, Ubach també ha assenyalat que per a Andorra la convivència s’ha de construir a través de l’educació per a la ciutadania democràtica, des de la infància. Igualment, ha indicat que s’han de defensar els valors de construcció d’una economia verda i la protecció del medi ambient.

En el seu discurs Ubach també ha assenyalat que el multilingüisme és un vector de mobilització i innovació per a Andorra, i ha informat de la voluntat del país de mobilitzar joves dels diferents espais lingüístics per tractar al voltant de la innovació al servei del desenvolupament sostenible. Així mateix, ha anunciat que aquesta serà la temàtica central de la Cimera Iberoamericana 2020, i ha remarcat que la voluntat és que aquesta cimera es distingeixi per la solidaritat entre les diferents comunitats lingüístiques.

La conferència ministerial que ha tingut lloc aquest dilluns ve precedida pel 105è Consell permanent de la francofonia, que va tenir lloc aquest diumenge, i on Andorra va ser representada per l’ambaixadora d’Andorra a França i representant personal del cap de Govern en aquesta instància, Cristina Rodriguez.

Aquest dimarts, la ministra participarà en els debat sobre l’aprovació de l’Estratègia de la francofonia per a la promoció de la igualtat entre dones i homes, dels drets i de l’empoderament de dones i nenes. Finalment, el cap de Govern, Toni Martí, participarà en la XVIIa Cimera de caps d’Estat i de govern de la francofonia els propers dijous i divendres.

Ubach
defensa
multilateralisme
inclusiu
eficaç
conferència ministerial
francofonia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte