Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el secretari per a les relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Richard Gallagher.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el secretari per a les relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Richard Gallagher.

Ubach es reuneix amb el secretari per a les relacions amb els Estats de la Santa Seu al Vaticà


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

En el marc de la visita diplomàtica que està duent a terme a la Santa Seu i a Roma, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit avui al Vaticà amb el secretari per a les relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Richard Gallagher, amb qui ha compartit sobre les relacions bilaterals entre Andorra i la Santa Seu, que el 2020 van complir 25 anys. En aquest sentit, ambdós han acordat explorar la possibilitat d'organitzar un acte cultural conjunt, així com reforçar la cooperació en la lluita contra el canvi climàtic juntament amb altres petits Estats.

Reunió a Roma amb el secretari general de la FAO

D'altra banda, aquesta tarda, la ministra d'Afers Exteriors també s'ha reunit amb el secretari general de la FAO (l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació), Qu Dongyu. En la trobada, que s'ha celebrat a la seu de la FAO, a Roma, Ubach i Dongyu han acordat impulsar la col·laboració en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, el turisme sostenible i la diversificació del sector agrícola andorrà. La ministra ha aprofitat l'ocasió per convidar al director general a visitar el Principat d'Andorra.

Posteriorment, Ubach s'ha trobat amb la directora general adjunta de la FAO, Maria Helena Semedo, acompanyada de Rosalaura Romeo, coordinadora del Partenariat de les Muntanyes, l'aliança que uneix a Estats i organitzacions amb l'objectiu aconseguir el desenvolupament sostenible i la protecció dels entorns de muntanya, així com millorar la vida dels seus habitants.

Durant aquest intercanvi, s'ha acordat estrènyer la cooperació entre la FAO i Andorra en l'àmbit de les muntanyes mitjançant l'establiment d'una estratègia concreta que tingui un impacte positiu en la ciutadania i l'entorn andorrà.

La FAO és l'organització que lidera els esforços internacionals per tal d'eradicar la fam, assegurar una agricultura i una pesca més sostenibles, habilitar sistemes agrícoles i alimentaris més inclusius i eficients, així com augmentar la resiliència dels Estats davant de crisis i amenaces. Andorra, que és membre de la FAO des del novembre del 2007, ha ocupat des del juny de 2019 i fins al mes passat un seient al Consell de l'Organització.

Ubach
reuneix
secretari
relacions
Estats
Santa Seu
vaticà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte