Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió conjunta de la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb les autoritats de l'Arieja.
Reunió conjunta de la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb les autoritats de l'Arieja.

Ubach es reuneix amb les autoritats de l'Arieja per fer front comú contra els efectes de la Covid


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit aquest divendres amb la presidenta del Consell del Departament de l’Arieja, Christine Téqui, i amb el secretari general de la Prefectura de l’Arieja, Stéphane Donnot. La trobada, que s’ha celebrat telemàticament a causa de la situació d’emergència sanitària del coronavirus SARS-CoV-2, s’emmarca en els contactes habituals entre les autoritats d’ambdós països i en l’estreta col·laboració d’Andorra i França, i en particular amb l’Arieja.

Una de les qüestions que s’han tractat durant la reunió ha estat la Covid-19. En aquest sentit, tant Ubach com Téqui i Donnot han destacat la importància de la cooperació transfronterera per fer front a la pandèmia, així com els seus efectes a Andorra i a l’Arieja.

Precisament, la ministra ha agraït l’oferiment, durant la primera onada, de l’hospital de Foix per acollir pacients d’Andorra a la seva Unitat de Cures Intensives (UCI), en cas que hagués estat necessari. De fet, Maria Ubach ha recordat que Andorra posa també a disposició dels ciutadans del Departament francès els llits de l’UCI de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

A més, la titular d’Afers Exteriors ha subratllat la importància de l’obertura excepcional –des de finals de la setmana passada– de la mobilitat entre els
ciutadans d’Andorra, l’Arieja i dels Pirineus Orientals. Les dues delegacions han compartit les bones relacions bilaterals, així com la comunicació constant i fluida entre les autoritats d’ambdós països en el marc de la crisi sanitària.

Durant la reunió també s’han repassat altres elements transfronterers relatius a l’agricultura, patrimoni natural o cultural, turisme i esports i s’ha exposat la voluntat de treballar conjuntament en un document per llistar tots els projectes existents relatius a la cooperació bilateral. Així, entrant al detall, Ubach ha confirmat la voluntat d’Andorra d’adherir-se a la candidatura pel reconeixement de la transhumància com a patrimoni cultural immaterial de la Unesco. També s’ha recordat la candidatura transnacional d’Andorra, Espanya i França per al Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra.

En la trobada també han participat l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet. Per part de la delegació andorrana també hi ha hagut representants dels membres de la Comissió legislativa d’Afers Exteriors del Consell General: Pere López, del Grup Parlamentari Socialdemòcrata; Berna Coma, del Grup Parlamentari Demòcrata; Marc Magallón, Grup Parlamentari Liberal; i Carine Montaner, Grup Parlamentari Terceravia+Unió Laurediana+Independents.

Ubach
Arieja
efectes
covid

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte