Diari digital d'Andorra Bondia
La sessió de treball d'aquest dimarts.
La sessió de treball d'aquest dimarts.

Ubach exposa els avenços d’Andorra per la igualtat en la 35a Conferència ministerial de la francofonia


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha parlat dels avenços fets a Andorra per la igualtat en el marc de la 35a Conferència ministerial de la francofonia, que se celebra a Erevan (Armènia) aquesta setmana.

Aquest dimarts la sessió de treball de la Conferència ministerial, entre altres punts, s’ha tractat l’aprovació de l’Estratègia de la francofonia per a la promoció de la igualtat entre dones i homes, dels drets i de l’empoderament de dones i nenes. Aquesta estratègia és fruit de la darrera Cimera de caps d’Estat i de Govern de la francofonia, que va tenir lloc a Madagascar al novembre del 2016, i en la qual va participar el cap de Govern, Toni Martí.

L’adopció d’aquesta estratègia permet aprofundir en una visió comuna i progressar en la implementació d’accions concertades i clares en matèria de promoció de la igualtat i de l’empoderament de la dona.

Així mateix, reforça la coherència i eficàcia de la iniciativa francòfona en aquesta matèria i s’inscriu més globalment en la intensificació dels esforços internacionals per aconseguir la igualtat entre homes i dones, tal com defineix l’Objectiu 5 de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

En la seva intervenció, Ubach ha remarcat la coherència entre les accions nacionals i les de les instàncies internacionals en matèria d’igualtat. Així, ha parlat del procés d’elaboració del Llibre blanc de la igualtat, amb una gran implicació de la societat civil, i del projecte de llei per a la igualtat de tracte i no discriminació que es troba actualment a tràmit parlamentari.

D’altra banda, la ministra ha remarcat la importància de promoure accions concretes amb les empreses per garantir la inclusió de les dones en els processos de decisió, així com la igualtat en les remuneracions.

En la sessió d'aquest dimarts també s’ha confirmat que la propera Conferència ministerial tindrà lloc a Mònaco a l’octubre del 2019, tal com es va proposar a la XVIa Cimera del 2016 a Madagascar.

La 35a Conferència ministerial de la francofonia s’emmarca en la XVIIa Cimera de caps d’Estat i de Govern de la francofonia, que tindrà lloc dijous i divendres 11 i 12, amb la participació del cap de Govern, Toni Martí.

Ubach
exposa
avenços
Andorra
igualtat
conferència ministerial
francofonia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte