Diari digital d'Andorra Bondia
Landry Riba i Maria bach durant la conferència d'avui.
Landry Riba i Maria bach durant la conferència d'avui.

Ubach i Riba participen en la conferència de l’ambaixador d’Eslovènia sobre les prioritats del país durant la presidència de la UE


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, han presidit aquest dimarts la conferència telemàtica Europa més resilient – les prioritats de la Presidència eslovena del Consell de la Unió Europea, a càrrec de l’ambaixador d’Eslovènia a Andorra, Robert Krmelj. L’acte ha estat organitzat conjuntament entre el ministeri d’Afers Exteriors i l’ambaixada d’Eslovènia a Madrid.

Durant la conferència, l’ambaixador Krmelj ha presentat les prioritats que marcaran l’agenda de la Presidència eslovena: facilitar la recuperació econòmica de la UE, reflexionar sobre el futur de la UE, i reforçar la seguretat i l’estabilitat al continent i arreu del món.

Pel que fa a les negociacions d’Andorra amb la UE per a l'establiment d'un acord d’associació, cal recordar que l’ambaixador ja va afirmar que Andorra pot comptar amb el suport de la presidència eslovena perquè es pugui avançar cap a la conclusió de l’acord marc previst.

Ubach ha agraït a l’ambaixador les atencions rebudes durant el seu desplaçament a Eslovènia al maig, acompanyada per Landry Riba. Un viatge que va permetre donar a conèixer Andorra, abordar l’estat de les negociacions amb la Unió Europea, així com reforçar els lligams bilaterals entre ambdós països.

Cal recordar que, cada sis mesos, un Estat membre presideix el Consell de la UE. En el cas d’Eslovènia, es tracta de la segona vegada que ostenta la presidència, ja que ho va fer per primer cop l’any 2008.

En l’acte també hi han participat representants del Consell General, així com del sector social i econòmic del país, que han tingut l’oportunitat de fer les seves preguntes a l’ambaixador Krmelj.

Ubach
riba
participen
conferència
ambaixador
Eslovènia
prioritats
durant
presidència
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte