Diari digital d'Andorra Bondia
La titular d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d'Afers Europes, Landry Riba.
La titular d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d'Afers Europes, Landry Riba.

Ubach i Riba visiten la República Txeca amb motiu de la futura presidència del Consell de la UE


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es desplacen aquest dilluns al vespre a Praga, la capital de la República Txeca. El viatge té com a voluntat refermar la cooperació ja existent entre Andorra i el país europeu –en els àmbits bilateral, multilateral i Europeu– i compartir els temes vinculats a la negociació de l’Acord d’associació que estaran a l’agenda del segon semestre d’aquest any, especialment donat que la República Txeca assumirà la presidència de torn del Consell de la Unió Europea a partir de l’1 de juliol.

L’agenda de treball, que concentra els actes al llarg d’aquest dimarts, comença al matí amb la participació d’Ubach a la conferència internacional República Txeca i Iberoamèrica, organitzada pel Ministeri d’Afers Exteriors txec. En concret, Maria Ubach obrirà la primera taula rodona de la jornada que, sota el títol L’esforç comú per a superar els reptes globals, estarà moderada pel viceministre d’Afers Exteriors txec, Martin Povejšil. La mateixa taula comptarà amb la presència del viceministre d’Afers Exteriors del Perú, Luis Enrique Chavez, de la secretària d’Economia de Mèxic, Tatiana Clouthier, i del representant especial de la Unió Europea pels drets humans, Eamon Gilmore. La inauguració de la conferència anirà a càrrec del ministre d’Afers Exteriors, Jan Lipavský.

De fet, posteriorment, la delegació andorrana –formada per Ubach, Riba i l’ambaixador d’Andorra a la República Txeca, Enric Tarrado– mantindrà una reunió amb el ministre d’Afers Exteriors, Jan Lipavský. Un cop finalitzada aquesta trobada, està previst que Ubach, Riba i Tarrado es reuneixin amb el ministre txec d’Afers Europeus, Mikuláš Bek. L’agenda de treball a la capital de la Repúbica Txeca inclou una reunió amb el president del Comitè d’Afers Europeus a la Cambra de Diputats del Parlament, Ondřej Benešík. L’ambaixador txec a Andorra, Ivan Jančárek, participarà al conjunt de les reunions mantingudes per la delegació andorrana.

Finalment, la delegació del Principat visitarà el Lectorat de català al Centre Carlemany de la Llengua Catalana de la Universitat Carolina de Praga.

Ubach
riba
visiten
República Txeca
motiu
futura
presidència
Consell de la UE

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte