Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada d’Ubach amb el seu homòleg d’Hondures, Lisandro Rosales.
Un moment de la trobada d’Ubach amb el seu homòleg d’Hondures, Lisandro Rosales.

Ubach i Shahid aborden les prioritats de l’Assemblea de l’ONU


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va mantenir ahir dimarts a la tarda una reunió bilateral amb el president de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Abdulla Shahid, amb qui va abordar els temes prioritaris del seu mandat com és el cas de la lluita contra el canvi climàtic, la igualtat de gènere, la promoció de la joventut i la recuperació de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. Ubach va posar en relleu que aquestes qüestions “també són prioritàries i estratègiques per al Govern d’Andorra”, i va oferir a Shahid el suport del Principat per implementar aquestes prioritats.

D’altra banda, ja avui al matí, la ministra ha mantingut una reunió bilateral amb el titular d’Afers Exteriors d’Hondures, Lisandro Rosales, una trobada en què han celebrat el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els  dos països. Rosales ha mostrat interès pel model educatiu andorrà i per la resposta que el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va articular davant de les dificultats de la pandèmia, com és el cas de l’ensenyament telemàtic.

La ministra s'ha reunit també amb l’enviada especial del secretari general de l’ONU per la temàtica d’infants i conflictes armats, Virginia Gamba. En la trobada, celebrada telemàticament, Gamba ha agraït el suport d’Andorra a l’oficina que ella mateixa presideix i ha traslladat a Ubach l’estat de les accions de l’oficina, especialment  en el marc de la pandèmia.

Ubach
Shahid
aborden
prioritats
Assemblea de l’ONU

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte