Diari digital d'Andorra Bondia
Ubach amb la ministra per Europa, Integració i Afers Exteriors d’Àustria, Karin Kneissl.
Ubach amb la ministra per Europa, Integració i Afers Exteriors d’Àustria, Karin Kneissl.

Ubach impulsa la negociació amb Àustria per a l’establiment d’un CDI


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va trobar ahir amb la ministra per Europa, Integració i Afers Exteriors d’Àustria, Karin Kneissl, per tractar diversos temes de l’àmbit bilateral, com les negociacions per un conveni per evitar la doble imposició entre ambdós països amb la voluntat d’impulsar les inversions, així com reforçar la cooperació en matèria de turisme i educació, segons va informar l’executiu en un comunicat.
Ubach, de visita oficial a Àustria coincidint amb la presidència del Consell d’Europa per al segon semestre del 2018 que ostenta aquest país,  va poder traslladar a Kneissl l’estat i l’agenda prevista pel que fa a les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea.
D’altra banda, durant el seu desplaçament a Viena, la ministra d’Afers Exteriors es va poder reunir també amb el director executiu de l’oficina de les Nacions Unides contra la droga i el delicte (UNODC) i director general de l’Oficina de les Nacions Unides a Viena (ONUV), Yury Fedotov, amb qui va compartir els avenços duts a terme per part del Principat en matèria de prevenció del delicte i justícia penal, així com les polítiques de reforçament de l’Estat de Dret a través de la seguretat jurídica i la lluita contra la corrupció. Ubach va exposar, a més, al representant de les Nacions Unides el compromís d’Andorra per a la implementació dels objectius pel desenvolupament sostenible.
La ministra també es va reunir amb el secretari general de l’Organisme per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), Thomas Greminger, a qui va explicar les polítiques estratègiques d’Andorra, tant en l’àmbit nacional com en la participació multilateral. Concretament es va referir a l’educació, la promoció de la igualtat i a qüestions mediambientals. En aquest context, Ubach va informar de les contribucions voluntàries d’Andorra a l’OSCE per l’exercici 2018 a projectes per combatre el canvi climàtic, l’empoderament de la dona a través de l’educació i la lluita contra el tràfic d’éssers humans en les rutes migratòries.
En les diferents reunions mantingudes, Ubach va reafirmar la importància del multilateralisme eficaç i el principi de responsabilitat compartida per part de tots els Estats a l’hora de combatre els reptes globals que tenen un impacte local i, per tant, requereixen solucions globals i transversals. Tal com ha apuntat la titular d’Afers Exteriors, l’informe voluntari nacional per l’aplicació de l’agenda 2030 pel desenvolupament sostenible presentat per Andorra en el marc de Nacions Unides és “un clar compromís d’Andorra per assolir aquests objectius”.
De la mateixa manera, durant la seva estada a Viena, Ubach es va reunir amb part dels Estats participants de l’OSCE per examinar possibles accions conjuntes per donar impuls al multilateralisme eficaç.
A més, dilluns al vespre, la ministra va pronunciar la conferència Andorra, reptes i oportunitats internacionals a l’escola diplomàtica de Viena. Ubach va exposar davant els assistents la reforma duta a terme per part de l’executiu durant els darrers anys pel que fa al procés d’obertura i les reformes internes per a l’homologació fiscal, així com la política exterior i més concretament les relacions amb la Unió Europea i la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera iberoamericana l’any 2020.

Ubach
Impulsa
negociació
Àustria
establiment
CDI
doble imposició

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte