Diari digital d'Andorra Bondia
Els representants de diferents sindicats en la lectura del manifest del primer de maig de l’any passat.
Els representants de diferents sindicats en la lectura del manifest del primer de maig de l’any passat.

Ubach insta el futur Govern i Consell a tenir en compte els temes socials


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.S.

“Andorra està molt malament a nivell social i laboral, i així ho han pogut veure els grups que han concorregut a les eleccions.” Així ho va assegurar ahir el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, que va instar el futur Govern i també el futur Consell General a “tenir en compte els temes socials” i a “fer un esforç per tal de convertir Andorra en un país per viure-hi i no només que sigui un país per treballar”.
Així, i per reivindicar aquesta millora dels drets socials i laborals i reclamar també que es garanteixi el dret a un habitatge digne i que el primer de maig, Dia Internacional dels Treballadors, sigui festiu al Principat com ho és a la gran majoria de països del nostre entorn, Ubach va explicar que els sindicats han convocat per demà una concentració ciutadana per reclamar tots aquests drets. 
La concentració, que al marge de l’USdA  compta amb el suport del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), el Partit Socialdemòcrata i Podem Andorra, tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre a l’avinguda Meritxell, a l’altura del passatge Biscariet. El dirigent de l’USdA, que va fer una crida a tots els treballadors i treballadores del país perquè acudeixin a la concentració, va explicar que també es va contactar amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic i les associacions feministes perquè se sumin a l’acte.
Precisament, des del Sipaag es va fer també una crida, a través d’un comunicat, a la participació a la concentració per “fer-nos sentir i mostrar la nostra indignació”. I és que l’organització considera que malgrat la “voluntat de canvi” constatada després de les eleccions del 7 d’abril passat, “els polítics de sempre, els que volen afavorir el poder i les grans empreses del país i no pensen mai en els drets dels treballadors més desfavorits, diuen que cal estabilitat perquè DA ha perdut la majoria absoluta”. Una estabilitat, a més, que el Sipaag manté que es vol “per continuar governant quatre anys encara que sigui trepitjant els nostres drets, com han fet amb l’aprovació de la Llei de la Funció Pública i de les lleis laborals i sindicals”.
Així mateix, el sindicat, que assegura que “Andorra no pot continuar sent només la garantia de benestar d’uns quants, sinó que ha de ser un país millor per a tothom que hi treballa”, lamenta l’absència de sindicats al sector privat i insisteix en la necessitat que tot “això canviï” i que “la classe treballadora tingui representants”, un fet que “no només serà positiu per a nosaltres, sinó també per a les empreses i els dirigents, que tindran interlocutors legitimats per representar-nos”.

Ubach
insta
futur
Govern
consell
temes
socials
tenir en compte

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte