Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra Ubach al Fòrum de l’Ecosoc.
La ministra Ubach al Fòrum de l’Ecosoc.

Ubach llança una crida per universalitzar l’Estatut de Roma


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va fer una crida per a la universalització de l’Estatut de Roma en la celebració del 20è aniversari de la creació de la Cort Penal Internacional, que va tenir lloc ahir en el marc del segment ministerial del Fòrum polític d’alt nivell de l’Ecosoc, a les Nacions Unides.
Ubach, que va remarcar el “gran pas” que va suposar la CPI per “fer front a les atrocitats d’arreu del món”, va recordar que Andorra va donar suport a l’Estatut de Roma des del seu inici i que va ser un dels primers països que el va signar, l’any 1998.
Així mateix, la ministra va manifestar que, amb l’activació de la jurisdicció de la Cort Penal Internacional sobre els crims d’agressió, es fa un pas important per lluitar contra la impunitat de la perpetuació d’aquests crims. I, per aquest motiu, va animar tots els països a ratificar les esmenes de Kampala. En la seva intervenció, Ubach va destacar també la importància de la Cort Penal Internacional per garantir el respecte internacional dels drets humans, i va remarcar la cooperació del Principat amb aquesta institució, que es veu reflectida en la contribució que es fa des del 2008 al Fons per a les víctimes.
L’acte es va fer sota el lideratge de Liechtenstein i va coincidir amb la celebració del Dia internacional de la justícia.

Ubach
Estatut de Roma
universalitzar
crida

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte