Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Afers Exterior, Maria Ubach, al fòrum sobre desenvolupament sostenible de l'ONU.
La ministra d'Afers Exterior, Maria Ubach, al fòrum sobre desenvolupament sostenible de l'ONU.

Ubach reafirma la prioritat d’Andorra d’implementar els ODS en el fòrum sobre desenvolupament sostenible de l'ONU


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha destacat el paper fonamental de l'acció multilateral per a una implementació efectiva dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 en el debat general del Fòrum Polític d'Alt Nivell sobre desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Ubach ha posat en relleu la importància de difondre i sensibilitzar en la necessitat del treball conjunt per al desenvolupament sostenible.

En la seva intervenció, la ministra Maria Ubach ha afirmat que el Principat té un compromís decidit en l'aposta per la innovació com a motor de transformació de la societat, i que per aquest motiu el tema de la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana que ostenta Andorra durant els anys 2019 i 2020 és "Innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030".

La ministra ha conclòs el seu discurs refermant que l'Agenda del 2030 representa un full de ruta universal que guiarà el futur del planeta cap a societats de pau sostenibles, resistents i integradores. També ha insistit en el compromís d'Andorra en l'acompliment dels objectius, tal com es va mostrar l'any passat en la presentació del primer informe nacional voluntari sobre la implementació dels ODS.

També ha afegit que aquest procés de revisió va portar a Andorra a l'adopció d'un Pla Estratègic Nacional sobre la implementació de l'Agenda 2030. Un document, ha dit Ubach, que representa el compromís del Govern, les diferents institucions i la societat andorrana, de treballar conjuntament pel desenvolupament sostenible del planeta.

Durant la jornada, la ministra Maria Ubach, acompanyada de la representant permanent del Principat d'Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, ha pogut assistir a les revisions nacionals voluntàries que s'han dut a terme per part de diferents països i als fòrums de debat organitzats de manera paral·lela a la sessió plenària. Ubach i Vives han mantingut una reunió amb la directora executiva d'Unicef, Henrietta Fore. També ha tingut l'oportunitat de reunir-se amb representants d'Espanya, Colòmbia, Cuba, República Dominicana i Veneçuela.

Valoració

En finalitzar aquesta estada a Nova York, Ubach ha valorat de manera "positiva" el fet d'haver pogut prendre part en aquest fòrum, en què hi participen els estats membres de Nacions Unides i que ha estat "un espai on s’ha pogut intercanviar sobre l’avançament i la implantació dels ODS i l'Agenda 2030". En aquest sentit, ha subratllat que el país hagi participat "en intercanvis" entre tots els estats membres de l'ONU per poder "comparar i veure quina política desenvolupen altres països", ja que, ha afegit, això "pot ser font d’inspiració", per a Andorra. La titular d'Afers Exteriors ha destacat que en aquest fòrum s'ha pogut "refermar" el compromís d'Andorra amb l'Agenda 2030 i els ODS i mostrar, per tant, que està "alineada" amb els compromisos de la comunitat internacional.

D'altra banda, i aprofitant els contactes amb els països iberoamericans que integren la Cimera Iberoamericana, Ubach ha recordat la temàtica que centrarà la Secretari Pro Tempore andorrana, que ha estat "rebuda de manera molt positiva", i ha conclòs que se'ls ha animat a què participin "en les diferents reunions previstes durant el 2019 i el 2020".

Ubach
ODS
reafirma
prioritat
ONU
d'implementar
fòrum
desenvolupament
sostenible
l'ONU

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte