Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió que ha mantingut aquest dimarts la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.
Un moment de la reunió que ha mantingut aquest dimarts la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.

Ubach referma davant representants espanyols la importància de la cooperació bilateral i multilateral entre ambdós països


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest dimarts una reunió amb la secretària d'Estat d'Afers Exteriors per a Iberoamèrica i el Carib del govern d'Espanya, Cristina Gallach. La trobada, que s'ha celebrat en format telemàtic a causa de la pandèmia, s'emmarca en els contactes oficials habituals que duen a terme els secretaris d'Estat espanyols amb les autoritats andorranes i en l'estreta col·laboració que ambdós països mantenen amb vista a la 27a Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern.

Durant la reunió, tant Ubach com Gallach han destacat la importància de la cooperació entre el Principat i Espanya en els àmbits bilaterals i multilaterals, especialment pel que fa a l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible de l'Organització de les Nacions Unides o en el context de la Covid-19. De fet, s'ha ressaltat el paper del multilateralisme com a eina per fer front a reptes immediats com el de la Covid-19 i també a reptes a llarg termini en diferents àmbits, com ara la salut o el canvi climàtic.

La jornada també ha servit per fer el punt sobre el calendari de la Cimera Iberoamericana, que s'ha de celebrar a Andorra l'any vinent sempre que la situació sanitària ho permeti, i de les reunions ministerials prèvies, com ara la de titulars iberoamericans d'Afers Exteriors que tindrà lloc aquest novembre telemàticament. Precisament, Gallach ha refermat la cooperació d'Espanya en àmbits logístics i de seguretat de cara a la cimera. Alhora, la secretària d'Estat espanyola ha felicitat el Govern pel treball que desenvolupa la Secretaria Pro Tempore (STP) del Principat.

Ubach
referma
representants
espanyols
importància
cooperació
bilateral
multilateral
ambdós
països

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte