Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, i el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventit, Víctor Filloy, abans de la reunió.
El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, i el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventit, Víctor Filloy, abans de la reunió.

Ubach reitera a Filloy la necessitat de fer pisos de protecció oficial


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, es va reunir ahir amb el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, per compartir les mesures que el Govern està duent a terme per avançar en la resposta a la situació de l’habitatge de lloguer que viu Andorra, així com per copsar els plantejaments de l’organització sindical, que com va comentar Ubach a la sortida de la trobada, li va reiterar la necessitat de disposar d’un parc de pisos de protecció oficial. 
En aquest sentit, el dirigent sindical, que va fer una valoració “altament positiva” de la reunió, ja que “els dos coincidim que no s’ha avançat massa en la solució del tema de l’habitatge”, va remarcar que el “privat” ha de tenir un rol important per desenvolupar habitatge de protecció oficial, ja que “entenem que ni el Govern ni els comuns tenen avui diners per invertir a fer pisos”. A més, Ubach va apuntar que els pisos que es podrien promoure des de les administracions serien “molt pocs”, entre 50 i 60, mentre que amb el privat, i si comuns, Govern i entitats financeres col·laboren, es podria disposar d’“uns 300 pisos de protecció oficial, tant de compra com de lloguer, en dos anys”.
Segons va explicar l’executiu en un comunicat, durant la trobada Filloy va traslladar a Ubach qüestions com ara l’estat del text relatiu a la creació de l’Institut Nacional d’Habitatge, la importància del fons publicoprivat per a l’habitatge i altres mesures que s’estan treballant actualment. 
En aquesta línia, el secretari general de l’USdA, que va lamentar que “després de sis o set anys que fa que estem patint aquesta febre encara no tenim dades objectives per saber el preu dels lloguers”, va explicar que el ministre li va dir que “en qüestió d’un mes” es posarà en marxa l’Institut de l’habitatge, que “permetrà recollir totes les dades dels lloguers i saber exactament la situació i els preus a les diferents parròquies”.
Amb tot, Ubach, que va asseguar que havia advertit Filloy que “no deixaríem d’apretar-los perquè es trobin solucions efectives” a aquesta problemàtica, va assegurar que “les dades estan molt bé i són necessàries, però el que ens fa falta són pisos” i va insistir que “el país necessita un parc de pisos de protecció oficial com el pa que mengem”, ja que “anem molt tard perquè els pisos havien d’estar fets per abans-d’ahir i no per demà”.
Així mateix, el dirigent sindical, que tot i admetre que “s’ha pogut parar una mica la inflació del mercat” va considerar “evident que els que s’ha fet fins ara no ha donat els resultats que es perseguien”, va explicar que des de l’executiu es té “molta esperança” en un futur decret de la Unió Europea que hauria de permetre que ciutadans estrangers, principalment espanyols, que tenen pisos al Principat, “els puguin treure al mercat perquè ja no penalitzin tant les respectives hisendes”, una mesura, però, en la qual Ubach “no està gaire esperançat”.
I és que pel dirigent de l’USdA “estem davant d’una emergència social” sobre la qual cal “treballar tots de la mà” per donar-hi resposta.

Ubach
reitera
filloy
necessitat
fer pisos
protecció oficial

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

El que s'hauria de fer és ficar mà al abusos dels lloguers, amb una llei que determini el preu a partir de l'estat del habitatge, la capacitat i no per zones. A més de verificar els subs lloguers que abunden a base de bé.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte