Diari digital d'Andorra Bondia
Maria Ubach amb l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, durant la celebració de la 37a conferència ministerial de la Francofonia.
Maria Ubach amb l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, durant la celebració de la 37a conferència ministerial de la Francofonia.

Ubach remarca que organismes com l'OIF han de donar respostes als desafiaments actuals


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat avui en la 37a Conferència ministerial de la Francofonia en el 50è aniversari de l’OIF, on ha ha expressat la necessitat que organismes internacionals com l'OIF vetllin per les necessitats de les poblacions més desfavorides i doni respostes concretes als desafiaments plantejats l'actual context de crisi. 

Ubach ha destacat la vulnerabilitat de les dones i nenes a les quals la pandèmia ha conduït a situacions extremadament precàries. Així ha anunciat que Andorra s'adhereix al fons 'La Francophonie avec Elles', una iniciativa de la secretaria general de l'OIF per promoure l'empoderament de les dones, amb una aportació voluntària de 40.000 euros.

En la seva intervenció ha afirmat que les institucions han de vetllar perquè les conseqüències econòmiques i socials de la crisi no converteixin a les dones en les principals víctimes i que la igualtat de gènere segueixi sent una prioritat als països que comparteixen la llengua francesa.

Tal com ha expressat la ministra, enguany es compleix el cinquantè aniversari de la francofonia i en aquest context, ha afirmat que Andorra reitera la importància que atorga a la cooperació multilateral francòfona, com a instrument per avançar cap a societats més justes i inclusives. Així dons, el Principat s'adhereix a la 'resolució per viure junts la pandèmia Covid-19 i el món post-Covid'.

Ubach també s'ha referit al 20è aniversari de la Declaració de Bamako, que apel·lava als membres de l'OIF a anar més enllà de la promoció de la cultura i la influència de la llengua francesa i treballar per la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals així com prevenir i ajudar a resoldre crisis polítiques.

Finalment, la titular d'Exteriors ha agraït a la secretària general, Louise Mushikiwabo, la seva visita oficial a Andorra del mes d'octubre passat. Ubach ha celebrat que la mandatària conegués de primera mà la realitat econòmica, social i geogràfica d'Andorra i que durant la visita es fes palès l'impuls de diferents àmbits de col·laboració en aspectes com l'educació, la formació en francès i la innovació digital.

Ubach
remarca
organismes
l'OIF
donar
respostes
desafiaments
actuals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte