Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en la reunió d’alt nivell sobre la Declaració Universal dels Drets Humans.
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en la reunió d’alt nivell sobre la Declaració Universal dels Drets Humans.

Ubach situa l’educació com a eina per defensar els drets humans


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

En el marc de la 73a Assemblea General de les Nacions Unides, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar dimecres al vespre a la reunió d’alt nivell sobre la Declaració Universal dels Drets Humans com a eina de prevenció per a l’assoliment de la Pau i el Desenvolupament Sostenible, una trobada organitzada per part de l’Alt Comissionat sobre els Drets Humans de les Nacions Unides i que va comptar amb la presència del secretari general de l’organització, António Guterres.
En la seva intervenció, Ubach va afirmar que per a Andorra l’educació és una “eina imprescindible” per a la defensa dels drets humans i va exposar les polítiques aplicades en aquest àmbit per tal que infants i joves rebin una educació de qualitat en la qual es formin als ciutadans per a lluitar contra els estereotips, l’acceptació de la diferència i el compromís en les relacions entre homes i dones per a la igualtat de gènere. 
D’altra banda, la titular d’Afers Exteriors va continuar ahir al matí la seva agenda de reunions bilaterals amb diferents països iberoamericans. Així, es va poder trobar amb els ministres d’Exteriors de Colòmbia, Carlos Holmes Trujillo, amb el seu homòleg a la República Oriental d’Uruguay, Rodolfo Nin, així com amb la ministra d’Exteriors i Culte de la República de Costa Rica, Epsy Campbell, amb qui va abordar les polítiques d’implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 
Ubach, que més tard també va prendre part en la 9a ministerial sobre el Tractat de Prohibició Completa dels Assajos Nuclears, es va reunir també amb la viceministra d’Exteriors de Bolívia, Maria del Carmen Almendras.
Els diferents ministres de la regió iberoamericana van mostrar a Ubach el seu suport a la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera de caps d’Estat i de Govern el 2020. Ubach els va exposar que aquest projecte representa una oportunitat per al Principat per tal de posicionar-se a Iberoamèrica i per enfortir els llaços de cooperació amb els 22 països d’aquest fòrum internacional.
La participació andorrana a la 73a Assemblea General de les Nacions Unides continuarà avui quan el cap de Govern es dirigeixi al plenari. Coincidint amb el 25è aniversari de l’entrada d’Andorra a l’ONU en el seu discurs, Antoni Martí farà referència a aquests anys de presència i de contribucions del Principat a l’organisme multilateral.

Martí reafirma el compromís d’Andorra en la defensa dels drets humans davant Bachelet

El cap de Govern, Antoni Martí, es va reunir dimecres al vespre amb l’alta comissionada de les Nacions Unides pels Drets Humans, Michelle Bachelet, amb l’objectiu de mostrar el compromís d’Andorra amb la defensa dels drets fonamentals davant la comunitat internacional. Aquest compromís, tal com afirmà Martí, es troba fortament arrelat al Principat i establert en el text constitucional del 1993.
Martí va explicar a Bachelet les polítiques socials impulsades per l’executiu en defensa de la igualtat d’oportunitats i la protecció de la infància. A més, va reiterar les prioritats educatives com a element de prevenció de qualsevol tipus de discriminació i va deixar constància de les diferents accions que es duran a terme per celebrar el 70è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, mitjançant diferents actes que es desenvoluparan en àmbits educatius i socials.
Per últim, el cap de Govern va felicitar Bachelet pel seu recent nomenament i va expressar la seva voluntat de fer un seguiment i acompliment dels compromisos adquirits a través de diferents convenis ratificats per Andorra i, a més, va convidar a l’alta comissionada a visitar el país de manera oficial durant el seu mandat.
Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va trobar amb la seva homòloga a Guatemala, Sandra Erica Jovel, país que en aquests moments ocupa la Secretaria Pro Tempore de la Cimera Iberoamericana. Jovel es va mostrar disposada a oferir col·laboració a Andorra per tal de compartir experiències i treballar per dur a terme un traspàs òptim per la organització de la Cimera Iberoamericana.
Ubach i Jovel van parlar sobre els temes que es tractaran a la reunió de ministres d’Afers Exteriors iberoamericans en el marc de la celebració de la Cimera a La Antigua, Guatemala, el novembre vinent.

Ubach
educació
eina
drets humans
defensar
ONU

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte