Diari digital d'Andorra Bondia
Maria Ubach i Bruno Rodríguez, aquest dimecres a l'Havana.
Maria Ubach i Bruno Rodríguez, aquest dimecres a l'Havana.

Ubach tracta l'agenda de la Cimera Iberoamericana amb el seu homòleg cubà


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra / EFE

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest dimecres una reunió bilateral amb el seu homòleg cubà, Bruno Rodríguez, amb l’objectiu de reforçar la cooperació entre ambdós països i, especialment, tractar l’agenda comuna de cara a la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern, que el Principat acollirà el novembre d’enguany.

Durant la trobada, que s’ha celebrat a l’Havana, Ubach ha destacat les bones relacions bilaterals i ha agraït el suport cubà perquè Andorra ostentés l’organització de la cimera a través de l’exercici de la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana. També ha agraït l’oferiment per part de Cuba de col·laborar en l’organització de la reunió ministerial d’Ensenyament Superior celebrada a l’Havana.

I és que la visita de Maria Ubach a la capital cubana es produeix en la mateixa setmana que la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha presidit la Reunió Iberoamericana de Ministres i Altes Autoritats d’Educació Superior, que ha tingut lloc el 10 i 11 de febrer a l’Havana.

La titular d’Afers Exteriors ha convidat formalment les autoritats cubanes a participar en la Cimera de caps d’Estat i de govern. Durant la trobada ha destacat que l’establiment de relacions diplomàtiques amb Cuba el 1995 va suposar un moment important per a Andorra.

En aquest sentit, Bruno Rodríguez ha posat en relleu que la visita d’Ubach és un pas endavant en el desenvolupament de les bones relacions que històricament han mantingut els dos països. També ha afegit que la visita d’Ubach a Cuba confirma les perspectives de cooperació en àmbits diversos.

Ubach
tracta
Agenda
cimera
iberoamericana
homòleg
Cuba

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte