Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general d’UL-ILM Carles Naudi té prevista una nova trobada amb la CEA.
El conseller general d’UL-ILM Carles Naudi té prevista una nova trobada amb la CEA.

UL-ILM aborda amb la CEA el text per regular la tecnologia ‘blockchain’


Escrit per: 
M.S./M.S.C / Foto: Jonathan Gil

Els consellers generals d’Unió Laurediana-Independents de la Massana (UL-ILM) continuen treballant en les dues proposicions de lleis relatives a actius financers virtuals i a la tecnologia blockchain, amb la idea de poder-les entrar a tràmit al Consell General aquest mateix setembre. Així ho va explicar el conseller general d’UL-ILM Carles Naudi d’Areny-Plandolit, que va incidir en la importància que el Principat “pugi al tren” d’aquestes noves tecnologies i s’afegeixi al grup de països que ja les han regulat. En aquest sentit, Naudi va defensar l’oportunitat que suposaria per al país a l’hora de poder atraure noves empreses o que se’n poguessin crear d’andorranes en aquest àmbit ja que comportaria també la creació de “llocs de treball de qualitat”.

El parlamentari d’UL-ILM, que va destacar la bona “acollida” que ha tingut la proposta de mirar de legislar en aquest sentit que ja va plantejar al ple del Consell General i “l’interès” que han mostrat força consellers generals, va explicar que ja s’ha mantingut una reunió amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) per parlar d’aquests dos textos legislatius. 

De fet, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) compta amb un grup de treball que analitza els avantatges que pot comportar la tecnologia blockchain i les seves possibles aplicacions en diferents àmbits i sectors econòmics, així com la creació i ús de les monedes virtuals. Així, Naudi va qualificar de “molt positiva” la trobada amb el grup de treball de la CEA, en la qual es va poder intercanviar documentació i informació i els representants d’UL-ILM van exposar les línies que hauria d’incloure la futura regulació, i va avançar que ja hi ha prevista una segona reunió per continuar avançant en l’elaboració de les dues proposicions de llei. En el mateix sentit es va expressar el president de la comissió ANDblockchain de la CEA, Àlex Armengol, que va remarcar que és el “moment ideal” per Andorra per fer aquest pas. És per aquest motiu que va insistir en la necessitat de “treballar units” seguint el model de la població catalana de Guissona, que va aconseguir multiplicar el seu PIB gràcies al treball cooperatiu. Armengol va destacar que cal regular aquest àmbit per atraure l’interès d’empreses internacionals serioses i va apostar per una normativa “suficientment flexible i prudent perquè l’economia clàssica i la nova s’hi trobin bé”. De fet, la CEA ja fa temps que està treballant amb l’objectiu de convertir el Principat en un “referent internacional seriós” també en aquesta matèria tenint en compte que disposa de valors afegits com la petitesa del país –que el fan un laboratori ideal per a qualsevol projecte–, el fet de ser un territori verge –un lloc ideal per a les innovacions– i, a l’últim, la seguretat, l’entorn natural i el marc impositiu de què disposa. És per això que es va mostrar a l’espera que aquesta regulació tiri endavant amb un suport ampli.

Una de les empreses del sector que també està col·laborant en la regulació de l’ús de la tecnologia blockchain és BTC Assessors. El CTO de la societat, Joel López, va declarar que és de “vital importància” fer aquest pas si no es vol anar a remolc durant les pròximes dècades. Indica que una normativa donaria seguretat jurídica i promouria la inversió estrangera i l’entrada de capital. López va exposar que fins que Naudi no va fer la proposta de regulació de les criptomonedes no es va moure fitxa i va destacar que ara hi ha voluntat dels diferents partits polítics per avançar en aquest sentit.

Ul-ILM
aborda
CEA
text
regular
tecnologia
Blockchain

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte