Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers d'UL-ILM Carine Montaner i Carles Naudi.
Els consellers d'UL-ILM Carine Montaner i Carles Naudi.

UL-ILM aposta per dotar de més efectius el cos de policia i bombers


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Unió Laurediana-Independents de la Massana vol dotar de més efectius tant el cos de policia com el de bombers. Per aquest motiu, i després que la majoria demòcrata rebutgés aquesta possibilitat durant els treballs en comissió, el parlamentari d’UL-ILM Carles Naudi d’Areny-Plandolit ha presentat dues reserves d’esmena al projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2019, que es debatrà en la sessió de Consell General d’aquest divendres, per tal d’incrementar en 30.000 i 4.000 euros la partida destinada a noves contrac-tacions d’efectius de policia i de bombers, respectivament.
Aquestes dues, conjuntament amb les dues reserves d’esmena que les complementen per tal de fer front a les quotes de Seguretat Social d’aquestes noves incorporacions, formen part de les fins a 13 reserves d’esmena que Naudi ha presentat al projecte de comptes per a aquest exercici, i que es corresponen a totes aquelles esmenes inicials presentades per la formació que la majoria taronja va rebutjar.
Així, Naudi també forçarà el debat en el plenari de les esmenes encaminades a dotar de més pressupost tot allò referent a la Unió Europea. És el cas de la que pretenia dotar de més recursos l’ambaixada prop de la UE, Benelux i Països Baixos i de la destinada a incrementar la partida de treballs realitzats per empreses i treballs tècnics amb relació al projecte Cooperació Andorra-UE, esmenes amb les quals, segons s’afirma en la motivació, es pretenia  “fer front de forma solvent a tot el procés negociador que s’està duent a terme”.
UL-ILM manté també la reserva a l’esmena que pretenia suprimir la taxa que l’executiu vol crear per a totes aquelles persones que facin la presentació de comptes de forma presencial a la vegada que volia elevar a 200.000 euros la xifra de negoci per sota de la qual els empresaris quedessin exempts de presentar els comptes.
Finalment, en una altra reserva d’esmena Naudi planteja la supressió de la disposició final cinquena, la que preveu la modificació de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària, i finalment també l’eliminació de la disposició final segona, on es fa una modificació de l’article 22 de la Llei general de les finances públiques per tal d’ampliar les despeses plurianuals que el cap de Govern podria posar en vigor en cas de pròrroga pressupostària.

efectius
dotar
cos de policia
bombers
Ul-ILM
aposta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte