Diari digital d'Andorra Bondia
UL-ILM ha presentat dues reserves d’esmena al text de mesures per a l’habitatge.
UL-ILM ha presentat dues reserves d’esmena al text de mesures per a l’habitatge.

UL-ILM torna a plantejar el debat sobre els comptes dels lloguers


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Joan Carles Camp ha presentat dues reserves d’esmena al projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges, text que es debatrà en la sessió del Consell General del 17 de gener vinent.
Concretament, el parlamentari d’UL-ILM tornarà a portar al ple el debat sobre la proposta de modificar la Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal per tal d’excloure d’aquest intercanvi aquells comptes destinats exclusivament a cobrir pagaments i rebre abonaments vinculats a arrendaments, sempre que el saldo mitjà anual d’aquests no superi els 10.000 dòlars.
En aquest sentit, cal recordar que en la darrera sessió de control a l’executiu, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ja va advertir que no es faria cap modificació de la Llei d’intercanvi automàtic d’informació sense comptar amb l’aval de l’OCDE, una qüestió complicada, ja que aquest organisme està actuant precisament en el sentit contrari, és a dir, a limitar cada cop més els comptes que puguin ser exclosos de l’intercanvi.
La segona reserva d’esmena fa referència a la proposta de modificació de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) per tal de crear l’ús energètic com a nova tipologia d’ús en el planejament urbanístic amb la finalitat de facilitar i estendre l’ús de l’energia geotèrmica.
D’altra banda, durant el treball en comissió del projecte de llei es va rebutjar l’esmena presentada per la consellera general independent, Sílvia Bonet, encaminada a modificar l’article 24, el que crea l’impost sobre els habitatges buits (IHB), per tal d’incrementar el tipus de gravamen fins als 10 euros per metre quadrat en lloc dels 5,05 euros que preveu el projecte de llei entrat a tràmit per l’executiu. A la vegada, la majoria demòcrata va rebutjar les esmenes d’UL-ILM i del grup liberal que pretenien suprimir aquest article i per tant no establir aquests IHB.
Tampoc va prosperar l’esmena plantejada per Bonet per tal de mantenir en cinc anys la durada del contracte d’arrendament d’un local per a un negoci en lloc dels quatre que estableix el projecte de llei.

Ul-ILM
Torna
plantejar
debat
comptes
lloguers

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte