Diari digital d'Andorra Bondia

UL presenta un programa que gravita en la reactivació


Escrit per: 
M. F.

Unió Laurediana, UL, ha presentat el seu programa recordant que projectes com el vial de desviació, el campus universitari a la plaça Major o les escoles als Horts del Riu són projectes per a la parròquia però que també tenen un benefici nacional.

D’aquesta manera, la número 1 de la formació, Montserrat Gil, va exposar que el programa gravita al voltant de la reactivació econòmica i per això tots els aspectes que s’hi inclouen estan destinats a aconseguir impulsar l’economia. En aquest sentit defensen l’obertura al capital estranger al cent per cent i aposten per agilitzar els tràmits administratius dels empresaris, potenciar l’oferta d’Andorra Telecom i incrementar el pressupost destinat a la promoció turística, entre altres accions.
Gil també va explicar que estan a favor de la flexibilització d’horaris i de la descentralització de l’administració, tot “aprofitant al màxim els recursos humans i materials”. Tant Gil com la número 2, Roser Bastida, van exposar que es tracta d’un programa “concret i assumible” i amb l’objectiu principal de generar riquesa per al país. D’aquesta manera, consideren que les infraestructures poden ser un motor per a la reactivació i per això advoquen perquè “s’acabin les que estan començades”, com ara el vial de Sant Julià de Lòria, ja que es tracta de la “porta d’entrada al país”, van reiterar, i per tant és una “artèria imprescindible” no només per a la parròquia laurediana sinó per al país. Aquestes infraestructures haurien de ser sufragades amb el mètode dels peatges a l’ombra, tal com van afegir.
Quant a l’educació, creuen que un dels puntals ha de ser “internacionalitzar” la universitat a través de l’establiment de convenis de col·laboració amb centres de prestigi tant d’Europa com dels Estats Units. És per això que creuen que aquesta internacionalització és imprescindible que passi per la creació del campus que està projectat a la plaça Major, ja que així es podria potenciar la universitat “com una marca de prestigi”.
Un altre dels eixos que volen potenciar és l’agricultura, ja que creuen que és un sector important i que cal que s’hi doni suport. També el van posar com a exemple d’autoregulació dels sectors, una altra de les seves apostes.
Tant Bastida com Gil van lamentar que durant dos anys tots els projectes de Sant Julià de Lòria hagin estat aturats malgrat tenir tots els informes favorables i la documentació enllestida, com és el cas de les escoles als Horts del Riu.
En aquest sentit, el cònsol major de la parròquia, Josep Pintat, que també va ser present a l’acte, va manifestar que UL sempre “ha donat la cara” presentant-se cada vegada que hi ha hagut comicis i va lamentar no només el bloqueig dels projectes de Sant Julià sinó que el país hagi de viure ara unes noves eleccions per un “mal govern” del Partit Socialdemòcrata.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte