Diari digital d'Andorra Bondia
Canvis en el reglament per facilitar l'accés als ajuts al lloguer.
Canvis en el reglament per facilitar l'accés als ajuts al lloguer.

Un any de residència per accedir als ajuts a l’habitatge de lloguer


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Un any de residència legal i efectiva al país, i no cinc com fina ara, serà suficient per poder accedir als ajuts a l’habitatge de lloguer. Aquest és un dels canvis que l’executiu, en compliment a les disposicions de la primera llei de mesures urgents aprovada el 23 de març passat, ha introduït al reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris amb l’objectiu de facilitar l’accés a aquest ajut així com a la prestació per desocupació involuntària per adaptar-los a les circumstàncies derivades de la situació d’emergència sanitària  provocada per la Covid-19.

Amb les modificacions, que seran vigents fins a 14 dies després del dia que el Govern decreti la fi de l’emergència sanitària, s’incrementa també el llindar econòmic de cohesió social, que passa d’1,2 a 1,3 vegades el salari mínim així com el barem patrimonial que es fixa en 35.000 euros. A més, el percentatge de participació en l’import de l’ajut passa del 35% actual al 40% del preu de la renda mensual pels col·lectius vulnerables i del 30% al 35% per a la resta de col·lectius. També s’augmenta en un 10% el barem d’imports màxim dels lloguers segons la unitat de convivència per facilitar d’aquesta manera que persones que superin l’import del preu de la renda fixat en aquest barem però, sí compleixin amb la resta de requisits, es puguin acollir també a les ajudes.

Pel que fa a la prestació per desocupació involuntària, el decret de modificació del reglament preveu que s’hi puguin acollir les persones que han estat acomiadades a partir del 13 de març, les que van desistir del seu lloc de treball entre el 17 de febrer i el 14 de març per incorporar-se a una altra feina però no es va poder fer efectiva la incorporació per culpa de la situació sanitària, així com els autònoms que han cessat la seva activitat laboral, per tancament definitiu de l’empresa, des del 13 març.

Així mateix, s’han reduït també els requisits relatius al període de cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social i s’ha suprimit el període d’inscripció al Seervei d’Ocupació i el compromís d’inserció activa.

També es redueix el volum de documentació requerida per sol·licitar aquestes ajudes.

Habitatge
lloguer
residència
any
ajuts
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic