Diari digital d'Andorra Bondia
Un exdirectiu del Banc d’Espanya relleva Cosan al capdavant de l’INAF
Un exdirectiu del Banc d’Espanya relleva Cosan al capdavant de l’INAF

Un exdirectiu del Banc d’Espanya relleva Cosan al capdavant de l’INAF


Escrit per: 
M.S.

A proposta del consell d’administració de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), el Govern va acordar ahir el nomenament de Ramón López Galindo com a nou director general de l’INAF en substitució de Maria Cosan, segons va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va precisar que la fins ara directora va presentar la renúncia irrevocable fa un any per motius personals i familiars.
En aquest sentit, Cinca, que va voler “agrair” la tasca de Cosan durant els cinc anys que ha estat al capdavant de l’INAF, en què “ha hagut d’afrontar la crisi més dura que ha tingut mai el sector financer”, va precisar que el consell d’administració de 
l’INAF, un cop constatat que no es podria convèncer Cosan perquè continués, va iniciar el procés per seleccionar el seu substitut, un procediment que “és el mateix que es va fer fa cinc anys en el moment d’escollir Cosan”.
El nomenament de López, que es converteix en el primer no andorrà que accedeix a la direcció de l’INAF després de la modificació de la llei de l’octubre passat, es farà efectiu la setmana vinent si bé, segons va precisar Cinca, Cosan continuarà vinculada a l’organisme durant els tres propers mesos per “fer una transició ordenada” i donar continuïtat a projectes de 
l’INAF, com són la implantació dels compromisos internacionals implícits en l’acord monetari i la homologació de la legislació financera amb Europa.
Precisament, Cinca va augurar crítiques de l’oposició pel nomenament del nou director de l’INAF, tot i que va voler desvincular-lo de l’aprovació de la modificació de la llei. En aquest sentit, el ministre, que va incidir en la importància de poder disposar dels perfils més idonis al marge de la nacionalitat, va assegurar que el consell d’administració de l’INAF va fer arribar la proposta per nomenar López a l’executiu fa dues setmanes.
López, de 41 anys, és llicenciat en administració i direcció d’empreses. Va començar la seva trajectòria professional el 2001 al grup directiu del Banc d’Espanya, un cop aprovades les oposicions de tècnic de mercats de canvis i inversions exteriors, així com d’inspector d’entitats de crèdit. Posteriorment, el 2007, es va incorporar com a director a Deloitte, amb l’objectiu de des­envolupar el departament de Consultoria de Gestió de Riscos Bancaris assessorant entitats financeres de banca, valors i assegurances. En el marc de la tasca a la consultoria també ha participat com a membre actiu en el Comitè Internacional Financer de Gestió de Riscos, així com en el Comitè Internacional de Regulació Financera. A més, segons va detallar Cinca, López disposa d’una àmplia labor docent en programes de màster, ha participat en qualitat de ponent en jornades financeres i és autor de diverses publicacions. També és auditor titulat inscrit en el Registre Oficial d’Auditors de Comptes (ROAC) i membre del Registre d’Experts Comptables (REC).

 

INAF
Ramón López Galindo
Maria Cosan
Jordi Cinca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte