Diari digital d'Andorra Bondia
La celebració del consell de comú de Sant Julià de Lòria.
La celebració del consell de comú de Sant Julià de Lòria.

Un futur nou pàrquing sota del vial de Sant Julià


Escrit per: 
Agències/Foto: M.M.

El Comú de Sant Julià de Lòria proposarà al Govern la ubicació d'un nou aparcament situat sota del nou vial que s'està construint actualment a la parròquia, entre la rotonda de Fontaneda i el carrer Isidre Valls. Així s'ha decidit aquest dimarts al migdia durant la sessió del consell de comú que ha servit per aprovar un suplement de crèdit extraordinari de gairebé cinc milions d'euros. D'aquesta quantitat, uns 3,3 milions es destinarien a la construcció del nou pàrquing i les obres que se'n derivin. "El fet que l'executiu estigui realitzant actualment les refomres del vial és un dels elements d'urgència que ens fa tirar endavant aquest suplement de crèdit de manera extraordinària", ha justificat el cònsol major, Josep Miquel Vila, davant les crítiques de la minoria. El cònsol també ha argumentat que aquest suplement de crèdit es pot tirar endavant perquè està previst que aviat el Govern pagui prop d'1,6 milions d'euros corresponents a les transferències del 2017. Malgrat que encara no s'ha aprovat, la intenció de la majoria és, també amb aquests diners procedents de l'executiu, aplicar l'increment de l'IPC als salaris dels treballadors de la corporació. Una decisió que ha estat celebrada per la minoria, que des que va sortir el nou percentatge reclamava l'increment salarial.

El Comú de Sant Julià de Lòria proposarà al Govern la ubicació d'un nou aparcament situat sota del nou vial que s'està construint actualment a la parròquia, entre la rotonda de Fontaneda i el carrer Isidre Valls. Així s'ha decidit aquest dimarts al migdia durant la sessió del consell de comú que ha servit per aprovar un suplement de crèdit extraordinari de 4,7 milions d'euros, el que representa un 40% del pressupost del 2018. D'aquesta quantitat, uns 3,3 milions es destinarien a la construcció del nou pàrquing i les obres que se'n derivin, així com també per l'envelliment del riu i per adequar-lo a pràctiques aquàtiques. "El fet que l'executiu estigui realitzant actualment les reformes del vial és un dels elements d'urgència que ens fa tirar endavant aquest suplement de crèdit de manera extraordinària", ha justificat el cònsol major, Josep Miquel Vila, l'aprovació del crèdit davant les crítiques de la minoria.

El cònsol també ha argumentat que aquest suplement de crèdit es pot tirar endavant perquè està previst que aviat el Govern pagui prop d'1,6 milions d'euros corresponents a les transferències del 2017. Malgrat que encara no s'ha aprovat, la intenció de la majoria és, també amb aquests diners procedents de l'executiu, aplicar l'increment de l'IPC als salaris dels treballadors de la corporació. Una decisió que ha estat celebrada per la minoria, que des que va sortir el nou percentatge reclamava l'increment salarial. "Era incoherent que s'aprovés un crèdit extraordinari d'aquesta magnitud i no es tinguessin en compte la pujada de l'IPC als funcionaris", ha argumentat el conseller de la minoria per Unió Laurediana.

Dels 3,3 milions una part important també es destinarà a realitzar un passeig pel riu Valira, al seu pas per la parròquia laurediana. "Gaudir del riu, aquest projecte continua i ho portàvem al programa electoral", ha recordat Vila. Pel que fa al projecte del ràfting, que està aturat a l'espera de nous informes que en confirmin la viabilitat, el cònsol ha admès que a l'estiu "no és evident que hi hagi prou aigua per baixar amb ràfting". Per això, els nous informes es recondueixen cap a activitats aquàtiques, com podrien ser les canoes, tal com ja va explicar el mateix Vila fa unes setmanes. "Quan haguem acabat l'anàlisi, en parlarem".

Pel que fa a la resta de les inversions, prop de 300 mil euros es destinaran a Camprabassa, 110.000 euros per assessoraments, prop de 120 mil euros per adquisició de vehicles, barreres de seguretat pels aparcaments i inversions per a institucions sense ànim de lucre, entre d'altres inversions menors.

parquing
vial
Sant Julià
futur

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte