Diari digital d'Andorra Bondia

Un representant sindical podrà assistir a les reunions entre caps i treballadors


Escrit per: 
Redacció

El Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) ha vist acceptada la seva demanda perquè sigui obligatòria la presència d’un representant sindical quan un comandament es reuneixi amb un treballador per informar-lo d’algun aspecte relacionat amb el desenvolupament de la feina.

Tot i que aquesta pràctica ja es feia actualment de manera informal, el propòsit del sindicat era que fos reconeguda i acceptada oficialment per la corporació, cosa que ara s’ha aconseguit, segons es va manifestar en l’última reunió mantinguda dijous passat entre els dirigents del Sitca i el cònsol menor, Jordi Minguillón, i la consellera de Cultura, Meritxell Rabadà. 
Els integrants del Sitca ja havien expressat abans aquesta demanda al cònsol menor i posteriorment la van comunicar també a través d’una carta al Comú, tal com se’ls havia requerit. El president del sindicat, Cristian Asensio, va valorar com “un gran pas” i “una millora” per als treballadors del Comú que s’hagi acceptat finalment aquesta pràctica. “Aquest sistema implica una defensa més gran per al treballador, ja que si se li vol obrir, per exemple, un informe o un procediment disciplinari és millor que hi hagi un representant sindical perquè quedi constància del que s’ha dit”, va explicar Asensio. La possibilitat que tenen tots els empleats de la corporació de ser acompanyats per un membre del sindicat quan són cridats per un comandament es comunicarà ara a tot el personal a través d’una notificació que s’enviarà juntament amb la propera nòmina.
D’altra banda, a la mateixa reunió de dijous passat es va informar també que la junta de govern ha aprovat la creació de l’anomenat comitè intern del servei de Circulació, la funció del qual serà rebre propostes de millora i queixes laborals pel que fa a aquesta àrea, així com realitzar informes sobre aquestes que no seran, en tot cas, vinculants. Aquest comitè estarà format pel conseller de Circulació, el cap del departament, un representant del sindicat, un representant de Recursos Humans i un agent de base del servei de Circulació, que s’ha d’elegir de manera imminent en els pròxims dies.
Asensio es va mostrar també satisfet perquè es posi en marxa aquesta iniciativa. En aquest sentit, el president del Sitca va recordar que el servei de Circulació, integrat per unes 90 persones, és una de les àrees en què hi ha més dificultats per conciliar la vida laboral i familiar, segons es dedueix de l’enquesta de clima laboral realitzada a l’octubre de l’any passat pel sindicat.
Per aquesta raó una de les accions que es posaran en marxa serà la creació d’unes quotes de flexibilització horària, a què es podran acollir aquelles persones que més les necessitin. Segons va indicar Asensio, en primer lloc es determinarà el nombre de persones que estarien interessades a disposar d’un horari especial i després s’estudiarà la disponibilitat de torns que podria funcionar.

El pla de jubilació privat pot ser realitat a finals de juny
El Sitca està promovent la creació d’un pla de jubilació privat, al qual es podran acollir voluntàriament els treballadors del Comú. El sindicat el vol posar en marxa a finals del pròxim mes de juny i ja està estudiant diferents ofertes de rendibilitat d’entitats bancàries. Segons va explicar Asensio, el Comú s’hi ha mostrat d’acord i s’encarregaria de col·laborar en la gestió, descomptant de la nòmina les aportacions dels treballadors. El Sitca també mantindrà diverses reunions amb els treballadors per explicar-los els beneficis que els comportarà  que a l’hora de jubilar-se disposin d’un complement a la pensió que rebran de la CASS. “Es tracta que hi hagi un pilar més per a la jubilació”, va dir Asensio.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte